PTT açıkladı: Emekli zam beklerken indirim geldi..

PTT açıkladı: Emekli zam beklerken indirim geldi..
Güncelleme:

Maaşını PTT'den alan 460 bin emeklinin 15 aydır maaş promosyonu alamamasıyla ilgili tartışmalar sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT’nin emeklilere yönelik yüzde 20 indirim kampanyası başlattığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, PTT tarafından emekli vatandaşlara yönelik başlattıkları kargo indirimi kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

Posta, kargo, bankacılık ve e-ticaret alanlarında ülkenin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren PTT ile emekli vatandaşlar için özel bir kampanya başlattıklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “Tüm emekli vatandaşlarımız, kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabilecekler" ifadelerini kullandı.

“Yurt içi varışlı kargo gönderiminde yüzde 20 indirim”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler Yılı” olarak ilan edildiğini anımsatan Bakan Uraloğlu, “Biz de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak emeklilerimize yönelik kampanyalarımıza devam ediyoruz. Trenlerde ve şehirlerarası otobüslerde emeklilerimize yönelik indirim kampanyalarına devam ediyoruz.

Şimdi de PTT tarafından emekli vatandaşlarımıza yönelik standart taşıma ve adrese teslim hizmetlerde ayda en fazla 5 adet olmak üzere yurt içi varışlı kargo gönderimlerinde yüzde 20 indirim kampanyası başlattık.

Kampanyadan yararlanmak isteyen emekli vatandaşlarımız, PTT iş yerlerine gelerek T.C. kimlik numaralarını ibraz etmeleri halinde indirimden faydalanabilecekler." dedi.

Bakan Uraloğlu emeklilerin kampanya ile ilgili detaylı bilgilere PTT'nin resmi internet sitesinden veya PTT iş yerlerinden ulaşılabileceğinin de altını çizdi.

Yüzbinlerce emekliye 15 aydır promosyon ödenmiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CHP Milletvekili Kayıhan Pala’nın PTT sorusunu yanıtladı.

Uraloğlu, maaşını PTT’den alan 360 bin emeklinin, 15 aydır promosyon almadığını açıkladı. Pala ise, “7 yıl promosyon ödeyen PTT 15 ay önce Bankacılık Kanunu’na tabi olmadığını anlamış” yorumunu yaptı.

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın verdiği soru önergesini yanıtlayan Uraloğlu, Türkiye genelinde hiçbir bankanın olmadığı 853 nokta bulunduğunu ve 360 bin 55 emekli vatandaşın maaşını PTT şubelerinden aldığını kaydetti.

PTT’den emekli maaşı alanlara 2017-2023 yılları arasında promosyon ödemesi yapıldığını vurgulayan Uraloğlu, en son promosyon ödemesinin 2023 yılı Mart ayında gerçekleştiğini, bu tarih sonrasında emeklilere herhangi bir promosyon ödemesinin yapılmadığını ifade etti.

CHP’li Pala, Uraloğlu’nun yanıtı üzerine şunları söyledi: “Bakan Uraloğlu, emeklilerin maaş ödemelerini alacakları kurum için kişisel tercihlerine göre karar verebileceğini açıklıyor ancak aynı yanıtta 853 yerleşim yerinde herhangi bir banka şubesinin olmadığını belirtiyor. PTT’den emekli maaşlarını alan emeklilerin çoğunluğu, yaşadıkları yerde herhangi bir banka şubesinin olmaması yani bir zorunluluk nedeniyle PTT’den maaşını alıyor. Burada bir zorunluluk söz konusu. Bakanlık, ivedi olarak, PTT’den maaş almak zorunda kalan emeklilere geçmiş 15 aylık dönemi de içerecek biçimde promosyon ödemesi yapmak üzere düzenleme yapmalıdır.”