Konut fiyatlarındaki değişim oranı belli oldu

Konut fiyatlarındaki değişim oranı belli oldu
Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre, nisanda konut fiyatları yıllık yüzde 48,42 ile Ekim 2021'den bu yana en yavaş artışı kaydetti. Fiyatlar nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24 oranında arttı.

Merkez Bankası verilerine göre nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 48,4 oranında artan konut fiyatları, yıllık bazda reel olarak yüzde 13,3 düşüş yaşadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Nisan 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE (2017=100), nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,2 artarak 1257,7 oldu.

KFE, nisanda yıllık bazda nominal olarak yüzde 48,4 oranında artarken, bu dönemde reel olarak azalış yüzde 13,3 oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre, nisanda konut fiyatları yıllık yüzde 48,42 ile Ekim 2021'den bu yana en yavaş artışı kaydetti. Fiyatlar nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24 oranında arttı.

Üç büyük il için KFE değişimine bakıldığında İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyatları 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 2,1, 3,0 ve 1,9 oranlarında arttı.

Endeks değerleri geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 37,6, Ankara'da yüzde 58,9, İzmir'de yüzde 45,1 yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre, nisanda konut fiyatları yıllık yüzde 48,42 ile Ekim 2021'den bu yana en yavaş artışı kaydetti. Fiyatlar nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24 oranında arttı.

Nisan ayında Türkiye genelinde bir konutun ortalama birim metrekare fiyatı ise 32 bin 443 lira oldu.

Aynı dönem itibarıyla İstanbul'da ortalama birim metrekare fiyat 46 bin 213 lira, Ankara'da 25 bin 609 lira ve İzmir'de 38 bin 29 lira olarak belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası konut fiyat endeksine göre, nisanda konut fiyatları yıllık yüzde 48,42 ile Ekim 2021'den bu yana en yavaş artışı kaydetti. Fiyatlar nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,24 oranında arttı.

text-ad
Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi! Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi!
Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem