Kiracılar dikkat !
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol1.300 TL ev kirasından 35 kuruşu banka kesince konu davalık oldu.
1.300 TL olan ev kirasından 35 kuruşu banka kesince ev sahibi ile kiracı davalık oldu. Kiracının tahliyesi için ev sahibinin açtığı davayı yerel mahkeme reddedince dosya Yargıtay’a gitti. Yargıtay ev sahibini haklı buldu.
Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Kiracı oturduğu evin kirasını 35 kuruş eksik yatırınca ev sahibi ile davalık oldu. Ev kirasını bankaya tam yatırdığını ancak bankanın masraf kestiği için ev sahibine para ödemeyeceğini söyleyen kiracı Yargıtay’ın verdiği kararla davayı kaybetti.
Karar uyarınca kiracı, 35 kuruşluk eksik ödeme için evi boşaltmak zorunda kalacak.
Ev sahibi M.A.S, 1 yıllık kira sözleşmesi yaparak G.C.B’ye evini kiraladı. Ev kirasını banka hesabından gönderen G.C.B, Nisan 2014’te de 1.300 TL olan kirasını ev sahibi M.A.S’nin hesabına yatırdı. Ancak banka kiradan masraf kesince ev sahibinin hesabına 1.299.65 TL yattı. Kiranın 35 kuruş eksik yattığını gören ev sahibi, kiracı G.C.B’yi arayarak, kirayı tam yatırmasını söyledi. Parayı tam yatırdığını ve hesaba neden düşük yattığını bilmediğini söyleyen kiracı eksik olan 35 kuruşu ödemeyeceğini söyledi.
Bunun üzerine ev sahibi kiracısına ödeme emri çıkardı ve ödeme yapılması için 30 günlük süre verildi. Bu süre içinde de kiracı 35 kuruşu ödemeyince, ev sahibi İstanbul Anadolu 14. İcra Hukuk Mahkemesi’ne kiranın eksik yatırıldığı ve kiracının evden tahliyesi istemiyle dava açtı.
Ancak mahkeme 35 kuruş eksik ödemenin gecikme sayılamayacağını belirterek davayı reddetti. Bunun üzerine ev sahibi M.A.S mahkemenin kararı ile ilgili Yargıtay’a itirazda bulundu.
Yapılan itirazın ardından tüm evrakları inceleyen Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu.
Kiracıya verilen 30 günlük süreye rağmen 35 kuruşluk eksikliğin yatırılmadığını belirten Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, “Borcun tümü ödenmediğine göre temerrüt (Gecikme) gerçekleşmiştir. Borcun az ya da çok olması temerrüt olgusunun gerçekleşmesini engellemez” dedi. Mahkemenin kiracının evden tahliyesine karar vermesi gerekirken davayı reddettiğine vurgu yapan Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı bozarak kiracı G.C.B’nin evden tahliyesine karar verdi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol