İşte ilk yerli otomobilin sahibi

İşte ilk yerli otomobilin sahibi
Güncelleme:

Üretilen ilk yerli otomobilin okul yaptırması karşılığında satılan işadamı 77 Muzaffer Altıntaş, bu durumdan mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın, üretilecek ilk yerli otomobili okul yaptırması karşılığında sattığı Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki hayırsever iş adamı 77 yaşındaki Muzaffer Altıntaş, tamamlanacak ilk yerli otomobile sahip olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada Trabzon Maçka'da doğduğunu, 13 yaşındayken İstanbul'a göç ederek çalışma hayatına başladığını söyledi. Tek başına geldiği İstanbul'da bir yorgancının yanında çırak olarak işe başladığını, dükkanda yatıp kalktığını anlatan Altıntaş, bir süre sonra kendi işini kurduğunu ve 16 yaşında Gebze'ye geldiğini, evlendiğini ve 3 çocuğunun olduğunu dile getirdi. Daha sonra çeşitli işler kurduğunu ifade eden Altıntaş, "3 tane otelim var. Lastik ve akü bölge bayisiyim. Ben apartta oturuyorum. Bana gülüyorlar. Dünya malında gözüm yok. 1974 model otomobilim var. Ayrıca en ekonomik otomobile biniyorum. 'Az yakıyor' diye. Çocuklarım bana 'Niye son model araba almıyorsun, bunlara layıksın. Sana büyük araba alalım' diyorlar. Ben kabul etmiyorum. En iyi arabaya Cenab-ı Allah'ın beni öbür tarafta bindireceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

271020151423140332955_2.jpg

Yerli otomobil Hayırsever iş adamı Altıntaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı çalışkan olduğu için çok sevdiğini belirtti. Bakan Işık'ın, daha önce başkanlığını yaptığı Tarbzonlular Derneğini ziyaret ettiğini, burada insanların soru sorduğunu aktaran Altıntaş, şöyle devam etti:

"Bakanımız, 'Biz yeni bir iş yapıyoruz, haberiniz var mı. Yeni bir otomobil, Türkiye'ye kazandıracağız' dedi. 'Yeni otomobil yapacaksınız. İlk çıkan otomobili bana verir misin' dedim. Bakanımız, 'Biraz pahalı olur' dedi. 'Ne pahalı olur. Malımın hepsini benden alacak halin yok' dedim. Bir okul daha yaptırırsın. Bir okula bir araba veriyorum. O zaman dedi ki, 'Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bir yere söz vermediyse araba senin.' Millet alkışladı. Çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti'ne bu arabalar hep dışarıdan geliyor. Bizim kafamız çalışmıyor mu" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir iş başardığını, yerli otomobil yapmasının çok güzel olduğunu vurgulayan Altıntaş, "Bir hayır sever olarak bana kısmet oldu, bana otomobili verecekler. Bende okul yapacağım. Sözüm söz. Ama ömrüm yeterse... Yetmezse bile çocuklarım var arkadan, vasiyetimiz var. Onlar devam ettirecekler" dedi. Yerli otomobilİ kendisinin ve çocuklarının kullanacağını dile getiren Altıntaş, bu otomobilin manevi olarak değerinin büyük olduğunu, devletin ilk çıkan arabasını kullanmaktan mutluluk duyacağını vurguladı. 

"Halkımız yerli otomobil alsın, destek çıksın"

Daha önce yerli otomobil yapılmasının gazetelerde gündeme geldiğini, bazı kesimlerin, "Böyle yazıyorlar ama olmaz" diye tedirginlik yaşadıklarını söyleyen Altıntaş, "Ama tahmin ederim Fikri Işık Bakanımız verdiği sözü yerine getirmesi lazım, ben getireceğine inanıyorum. Halkımız yerli otomobil alsın, destek çıksın" diye konuştu.

Almanlar'ın Japon, Amerikan arabası kullanmadıklarını, her devletin kendi arabasını kullanması gerektiğine işaret eden eden Altıntaş, "İyi yaparsan niye kullanmayayım. İlla Alman, Amerikan arabası mı olacak. Ben lükse taraftar değilim. 'Lüks' demek, 'haram' demek. 10 liralık ceket varken, bin biralık ceketi giymem. Bin liralık varken bir milyarlık arabaya binmem. Benim bindiğim araba 35-40 bin lira. Onunla da gideceğim Ankara'ya diğeri ile de gidebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

"Benden çok daha varlıklı insanlarımız var. Tabii ki benden bir örnek almalarını tavsiye ederim" diyen Altıntaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dünya malı dünyada kalır. İş adamlarına, memleketimize, milletimize, devletimize mesajım var. Ben Allah'a dua ediyorum. İyileri başımızdan eksik etmesin. Kötüleri de Allah iyi etsin. Müslüman'ın en güzel yapacağı şey budur. Bakanımız televizyonda konuştu. 2018'de tamamlanacak. 2019'da piyasaya sürülecek. 'İlla araba gelecek' diye okul yaptırmıyorum. İlk çıkan arabaya talip oldum, bakanım da onu bana layık gördü. Çalışanlara Allah kuvvet versin. Türkiye'de artık her şeyin yerli ve milli olarak yapılmasını istiyorum."