Ford Otosan'da üretim başladı

Ford Otosan'da üretim başladı
Güncelleme:

Ford Otosan Genel Müdürü, üretimin olmadığı Kocaeli fabrikalarında üretimin tekrardan faaliyete geçtiğini açıkladı.

"Nereden ve kim olduğunu bilmediğimiz bir grup fabrikaya gelmekte olan çalışanları taşıyan otobüsleri zorla durdurup, şoförleri tehdit edip otobüsleri yoldan çevirme gibi bir şeye girmişler"

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli  fabrikalarında üretime yeniden başlandığını bildirdi.

Yenigün, Ford Otosan'ın Kocaeli'deki fabrikalarda üretimine ilişkin AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa'daki olaylar nedeniyle imalatçılardan parça  gelmediğini ve Kocaeli fabrikalarında üretimi durduklarını anımsattı.

Yenigün, "Bugün saat 16.00'ya kadar üretimi durdurmuştuk ancak dün  akşam itibarıyla en önemli imalatçımız Coşkunöz firması çalışmaya başladı. Sabaha  kadar stabil hale gelmesini bekledik. Daha sonra işçilerimize 'artık durmamıza  gerek yok, saat 16.00'da vardiyamızı açıyoruz' diye bilgi verdik. Kocaeli  fabrikalarında üretim başladı" diye konuştu.

Genel anlamda çok sıkıntı yaşamadıklarını, çünkü kendi içlerinde  Bursa'daki olaya benzeyen bir durum olmadığını ifade eden Haydar Yenigün, şöyle  devam etti:

"Ancak son bir saat içinde istenmeyen olaylar oldu ve onlar bizi çok  üzdü. Nereden ve kim olduğunu bilmediğimiz bir grup fabrikaya gelmekte olan  çalışanları taşıyan otobüsleri zorla durdurup, şoförleri tehdit edip otobüsleri  yoldan çevirme gibi bir şeye girmişler. Bu noktada kolluk kuvvetlerine haber  verdik, onlar gereken önlemi alıyorlar. İnsanlar tedirgin oldu."

"Şikayetçi işçiler, şikayetçi olunan sendika ama fabrikalar işgalde"

Yenigün, her fabrikanın belli bir üretim seviyesinin bulunduğunu, bu  üretimlerin etkilendiğini anlatarak, "Yaklaşık 2-3 tam güne yakın durduk, bu 3-4  bin civarında araç üretemedik anlamına geliyor. Burada değişik bir durum  yaşanıyor. Şikayetçi olan sektör işçileri, şikayetçi olunan sendika ama işgal  altında olan fabrika" dedi.

İşçilerin bu taleplerini normal karşıladığını ve demokratik hakları  olarak gördüğünü aktaran Yenigün, bu demokratik talebin dile getiriliş şeklinin  doğru olmadığını, 1 veya 1,5 gün bunun olabileceğini, ancak mesaj gerekli yerlere  ulaştıktan sonra artık bunun barış içinde devam etmesi gerektiğini söyledi.

Yenigün, 7 gün veya 3 gün fabrikaların kapalı kalmasına neden olan  durumun bu işin mesaj amacını aştığını, Türkiye'nin ekonomisine gelen büyük bir  darbe olduğunu gösterdiğini belirterek, "İşçiler tarafından verilen mesajın,  bakanlar, endüstri, sendika tarafından çok net alındığını biliyorum, artık  hayatın normale dönmesi ve barış ortamında bunun devam etmesi gerekiyor. Aksi  takdirde bu devam eder ve çözümü olmayan bir noktaya gidecek" değerlendirmesini  yaptı.