Çeyrek altın avı başladı

Çeyrek altın avı başladı
Güncelleme:

Fiyatlar düştü, eski tarihli çeyrek altın sıkıntısı sektörde baş gösterdi.

Kuyumcular, müşterilerin isteğini, elinde eski tarihli çeyrek altın olmaması nedeniyle karşılayamıyor. Bazı sarraflar, değerinden fazla vererek bu altınları vatandaştan almaya çalışıyor.

Altın uzmanı, Osmanlı Sarraf'ın sahibi Mustafa Yüregilli, piyasalarda eski tarihli küçük altının bulunmadığını söyledi. Eski tarihli altının bulunmamasını, altın fiyatlarının beklenmedik bir şekilde düşmesine bağlayan Yüregilli, yatırımcının elindeki altını bozdurmaktan çekindiğini ifade etti.

Yüregilli, “Altın fiyatının düşmesiyle birlikte yatırımcı biraz olsun panikledi. Elindeki altını da satmak istemiyor. Altın fiyatının yeniden yükselmesini bekliyor. Çünkü kendisi altına yatırım yaparken fiyatlar yüksekti ve zarar edecek. Düğün mevsiminin açılması da eski tarihli çeyrek altının bulunamamasında büyük etken oldu. Vatandaşlar, düğünlerde takacakları altını da eski tarihli tercih ediyor. Bu unsurlar birleştiğinde, eski tarihli altın sıkıntısı yaşanmaya başlandı.” dedi.

Mustafa Yüregilli, yeni ve eski tarihli küçük altın arasında 2 lira fark olduğunu belirtti. Yüregilli, bu rakamın, cumhuriyet altınında 8 lira, 250’lik altında ise 20 lira kadar fark oluşturduğuna dikkat çekti. Yüregilli, yeni tarihli küçük altının 154 liradan, eski tarihli küçük altının ise 152 liradan satışa sunulduğunu dile getirdi. Yüregilli, eski tarihli altın bulamadıkları için darphaneden yeni tarihli altın almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Seda Sarraf sahibi Yusuf İçer de eski tarihli çeyrek altın satamadıklarını ifade etti. 180 liraya kadar çıkan çeyrek altının 2-3 ay sonra gerileyerek 152 liraya kadar düştüğünü anlatan İçer, bu fiyat aralığında iken, vatandaşın daha çok çeyrek altına yatırım yaptığını dile getirdi. İçer, “Alırken ve satarken değer kaybı çok olmaması, insanların daha çok çeyrek altın ve büyüklerine yatırım yaptırdı. Ama fiyat düşüşü altınların geri dönüşünü engelledi. Şu an hiçbir sarrafta eski tarihli küçük altın bulmak zor. Talep, bu altınlardan yöne. Şu an için sadece bekliyoruz.” diye konuştu.