Fed Başkanı Powell'den faiz indirimi mesajı

Fed Başkanı Powell'den faiz indirimi mesajı
Güncelleme:

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Senatosu'nda yaptığı sunumda karşılaştıkları tek riskin enflasyon olmadığını söyledi. Powell, çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi için risk oluşturacağını vurguladı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu'nun Bankacılık Komitesi'ndeki yarıyıl sunumunun metni yayımlandı.

Powell, daha fazla iyi verinin enflasyonun hedefe ilerlediğine dair güveni artıracağını ve son verilerin "mütevazi bir ilerlemeye" işaret ettiğini belirtti.

Karşı karşıya oldukları tek riskin enflasyon olmadığını belirten Powell, çok az veya çok geç faiz indiriminin ekonomi ve işgücü piyasası için risk oluşturacağını bildirdi.

Powell, erken veya çok fazla indirimin ise enflasyondaki ilerlemeyi durduracağı veya tersine döndüreceği uyarısını yaptı.

Powell, işgücü piyasasının güçlü olduğunu ancak aşırı ısınmadığını da belirterek, Fed’in kısıtlayıcı duruşunun arz ve talebi daha iyi dengeye getirmeye çalıştığını söyledi.

Powell'ın konuşması ise Fed'in bu ayki toplantıda da faizleri değiştirmeyeceği beklentisini güçlendirdi.

text-ad
Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf 50 yaşına merdiven dayayan ünlü şarkıcının gençleşme operasyonu olay oldu 50 yaşına merdiven dayayan ünlü şarkıcının gençleşme operasyonu olay oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı!
Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi! Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi! Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi Alemin Kıralı'nın Ayben'i Elvin Levinler'i gören tanıyamadı Alemin Kıralı'nın Ayben'i Elvin Levinler'i gören tanıyamadı Yeni sezon öncesi Beşiktaş taraftarını yıkacak transfer! Yeni sezon öncesi Beşiktaş taraftarını yıkacak transfer! Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama