Diş tedavi ücretlerine büyük zam

Diş tedavi ücretlerine büyük zam
Güncelleme:

Döviz kurlarındaki artışla birlikte, diş tedavi ücretlerine de zam geldi. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Ahmet Tarık İşmen, ''6 aydır zararına çalışıyorduk. Yüksek zam yapmak zorunda kaldık. Devletin destek sağlaması gerekiyor'' dedi.

Döviz kurlarında bu yıl yaşanan artış, diş tedavi ücretlerinin artmasına neden oldu. Muayene ücreti 215 liraya, dolgu ücreti ise 500 liraya çıktı. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Ahmet Tarık İşmen, ameliyatlarda kullandıkları ürünlerin yüzde 90’ın ithal olduğuna dikkat çekerek, devletin destek vermesi gerektiğini söyledi.

70 lira arttı 215 liraya yükseldi

TDB, 2022 yılı Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesini yayımladı. Tarifeye göre, muayene ücreti 70 lira artarak 215 lira olarak belirlendi. Dolgu ücreti 305 liradan 500 liraya çıkarıldı. Diş çekimi ücreti 375, protez tedavi ücreti ise 4 bin 35 lira oldu.

TDB Başkanı İşmen, fiyat artışlarının en önemli nedeni olarak döviz kurlarındaki artışı gösterdi. "Yeni yıl ücret tarifelerini vatandaşlarımızın da mağdur olmaması için tüketici enflasyonu (TÜFE) oranında belirledik. Ancak döviz kurlarındaki artış nedeniyle maliyetlerimiz çok arttı" diyen TDB Başkanı, 2021 yılının altıncı ayından beri diş hekimlerinin zararına çalıştığını söyledi.

Birgün'ün haberine göre, ücret tarifelerini maliyet analizi yaptıktan sonra belirlediklerini vurgulayan İşmen, "2020 yılı ortalama dolar kuru 6,5 liraydı. Bu yıl ise dolar kuru 18 lira seviyesine kadar çıktı. Bu artış bizim maliyetlerimizi artırdığı için yüksek oranda bir zam yapmak zorunda kaldık" diye konuştu.

Devlet destek paketi açıklamalı

TDB Başkanı İşmen, yurttaşların mağdur olmaması için devletin diş hekimlerine destek vermesi gerektiğini kaydetti. Almanya, İngiltere gibi ülkelerde muayene servislerinin, pandemide bir önceki yıl ödedikleri vergi tutarında destek aldıklarına dikkat çeken İşmen, Türkiye’de de hükümetten benzer adımlar beklediklerini söyledi. İşmen ayrıca, özel sağlık kuruluşlarında hizmet almak isteyen yurttaşların mağdur olmaması için devletin hizmet alımı yapması önerisinde bulundu.

Birgün

text-ad
Etiketler dolar döviz muayene
Tanımadığı genç kadına gül vermek istedi, reddedilince kabusu yaşattı! Tanımadığı genç kadına gül vermek istedi, reddedilince kabusu yaşattı! ''İndirim Canavarı'' Beyza Siccin 8'in çekimlerini ''musallat'' yüzünden mi terk etti ? ''İndirim Canavarı'' Beyza Siccin 8'in çekimlerini ''musallat'' yüzünden mi terk etti ? Tatilciler geri döndü; trafik durma noktasına geldi Tatilciler geri döndü; trafik durma noktasına geldi Korku saçan davetsiz misafir kamerada: Gece yarısı dağdan indi! Korku saçan davetsiz misafir kamerada: Gece yarısı dağdan indi! Mayıs ayının en çok satan elektrikli otomobilleri belli oldu Mayıs ayının en çok satan elektrikli otomobilleri belli oldu Türkiye'nin yüreği bir kez daha ağzına geldi! Korku dolu anlar kamerada... Türkiye'nin yüreği bir kez daha ağzına geldi! Korku dolu anlar kamerada... Cem Küçük'ten kafaları karıştıran bir iddia daha: ''Özgür Özel açıklasın!'' Cem Küçük'ten kafaları karıştıran bir iddia daha: ''Özgür Özel açıklasın!'' Hem ehliyeti yok, hem alkol var hem de yüzsüzlük! Pes... Vallahi de pes, billahi de pes! Hem ehliyeti yok, hem alkol var hem de yüzsüzlük! Pes... Vallahi de pes, billahi de pes! İrem Derici'den skandal ifadeleri için geri adım: Özür diledi... İrem Derici'den skandal ifadeleri için geri adım: Özür diledi... Mayıs ayının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu: Döviz mi, borsa mı, TL mi, altın mı ? Mayıs ayının en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu: Döviz mi, borsa mı, TL mi, altın mı ?
AK Partili Türkeş'ten bebek katili Öcalan'a ''kurucu önder'' diyen Bahçeli'ye tepki AK Partili Türkeş'ten bebek katili Öcalan'a ''kurucu önder'' diyen Bahçeli'ye tepki Mauro Icardi'nin nişanlısı China Suarez'e ölüm tehdidi: Baş zanlı Wanda Nara oldu! Mauro Icardi'nin nişanlısı China Suarez'e ölüm tehdidi: Baş zanlı Wanda Nara oldu! Turizm cennetindeki 1.000 TL'lik plaj giriş ücreti için emsal karar! Turizm cennetindeki 1.000 TL'lik plaj giriş ücreti için emsal karar! Gülşen'den Hadise'ye, Melike Şahin'den Sertap Erener'e.. Ünlülere yasak yağdı! Gülşen'den Hadise'ye, Melike Şahin'den Sertap Erener'e.. Ünlülere yasak yağdı! Belediye ''başkan tarafından düğünlerde takılmak üzere'' altın aldı! Belediye ''başkan tarafından düğünlerde takılmak üzere'' altın aldı! Trafikteki tüm araçlar için ''Yeşil Fren Lambası'' zorunluluğu mu geliyor ? Trafikteki tüm araçlar için ''Yeşil Fren Lambası'' zorunluluğu mu geliyor ? Altında rekor haftası beklentisi: Altın fiyatları için olay olacak tahmin... Altında rekor haftası beklentisi: Altın fiyatları için olay olacak tahmin... Hava durumu raporu açıklandı: Bir yanda aşırı sıcaklar, diğer yanda yağmur var... Hava durumu raporu açıklandı: Bir yanda aşırı sıcaklar, diğer yanda yağmur var... Cumhurbaşkanlığı'ndan medyaya üst düzey transfer! Cumhurbaşkanlığı'ndan medyaya üst düzey transfer! Bakanlık okullardaki devamsızlıklar için harekete geçti Bakanlık okullardaki devamsızlıklar için harekete geçti