Dernek başkanından jigolo açıklaması
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlTüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Türkiye'de en çok kullanılan dolandırıcılık yönteminin jigolo ve cin çıkartma olduğunu söyledi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Türkiye’de en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemleri arasında jigololuluğun bulunduğunu, bu kurbanların kimliklerinin bilinmesini istememesi nedeniyle şikayetçi olmadığını söyledi. Şahin dolandırıcılık yöntemlerine karşı bir basın toplantısıyla uyarılarda bulundu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hukukçulardan oluşan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı yaparken kullanılan dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgi verdi. Sosyal medya başta olmak üzere görsel ve yazılı medyada bile reklam ve tanıtımı yapılan yaygın dolandırıcılık yöntemlerini sıralayan Şahin, "Bazı konularda tüketici dolandırıldığının farkına bile varmıyor. Bazılarında farkına varıp şikayetçi oluyor. Ama bazı konularda dolandırıldığını bilse bile şikayetçi olmuyor veya olamıyor ki, en sıkıntılısı ve mağdur sayısı belli olmayan yöntem de maalesef budur" dedi.
JİGOLOLUK VE CİN ÇIKARTMA
Tüketicilerin, maddi kazanç vaadiyle bazen polisiye yöntemlerle, bazen de eğitim ve sağlık konularında dolandırıldığını anlatan Şahin, 11 ana başlık halinde ele alınan dolandırıcılık yöntemleri konusunda, uyarılarda bulundu. Özellikle jigololuk ve cin çıkarma yöntemlerinin, dolandırıcılar tarafından kullanıldığını, ancak dolandırılan kişilerin şikayetçi olmaya utandıklarını ifade eden Şahin, şöyle dedi:
"Jigololuk, çok fazla kişinin dolandırıldığı ama şikayetçi olamadığı bir dolandırıcılık yöntemi. ’Ayda 5 bin TL kazanmak ve dul bayanlarla birlikte olmak ister misin?’ reklamıyla başlayıp, kayıt için hatırı sayılır bir para alınıp, bir daha da irtibat kurulamıyor. Kimse de afişe olmamak için şik?yetçi olmuyor. Cin çıkarma da, maalesef şikayet edilmeyen veya edilemeyen başka bir dolandırıcılık yöntemi. Din kullanılarak dolandırıcılık yapılıyormuş gibi gözükse de, din konusunda yeterli bilgisi olmayanların düştüğü bir tuzak. Burada hem maddi hem de cinsel istismar söz konusu." Şahin kendilerini savcı, polis, eğitimci gibi tanıtıp veya ‘Hediye kazandınız’ mesajları atarak, tüketicilerin dolandırılmak istendiğine de dikkat çekti.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol