SGK harekete geçti: 1 Milyona yakın işyeri ve çalışanları tek tek incelenecek

SGK harekete geçti: 1 Milyona yakın işyeri ve çalışanları tek tek incelenecek
Güncelleme:

Türkiye'deki kayıt dışı istihdam sorunuyla mücadele için SGK dev bir adıma hazırlanıyor. Türkiye genelinde 1 milyona yakın iş yeri ve çalışanları tek tek inceleme altına alınıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kayıt dışı istihdamla mücadeleyi 2024-2028 Stratejik Planı'na aldı. Plana göre etkili denetim ve kontrol için diğer kurumlarla da çalışma yapılması kararlaştırıldı.Önümüzdeki 5 yılda 105 bin iş yerinin ve 700 bin kişinin kayıtlı istihdama dâhil edilmesi hedefleniyor.

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, kurumun Denetim ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) servisi personelinin sayısı arttırılacak. Bunun yanı sıra SGK’nın denetim ve KADİM servisi personelinin niteliğini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek.

 Kurum, kayıt dışılığın önlenmesine yönelik 5 yıllık hedeflerini de belirledi. Geçen yıl itibarıyla kayıt dışı olduğu tespit edilen iş yeri sayısı 112 bin 302 olmuştu.

Yapılan denetimlerle bu iş yerleri sayısının bu yıl 135 bin 302’ye, 2028’de ise 217 bin 302’ye ulaşması ve bu yerlerle ilgili gerekli işlemlerin yapılması bekleniyor. Diğer yandan geçen yıl, toplam 774 bin 258 kişinin kayıt dışı çalıştığı tespit edilmişti.

Advertisement

Kayıt dışı çalışan kişi sayısının da yapılacak denetimlerin ardından 2028’de 1 milyon 474 bin 258 kişiye ulaşması ve bu kişilerin kayda alınması planlanıyor. Böylece, önümüzdeki 5 yılda 105 bin iş yerinin ve 700 bin kişinin kayıtlı istihdama dâhil edilmesi hedefleniyor.

 

Cübbeli trafikte çakar ve sirenli araçla yakalanan kızını savunurken saçmaladı! Cübbeli trafikte çakar ve sirenli araçla yakalanan kızını savunurken saçmaladı! Dolandırıcılar bu sefer de Esra Erol'u çırılçıplak montajladı! Dolandırıcılar bu sefer de Esra Erol'u çırılçıplak montajladı! ''Vatandaşlık tanımı gözden geçirilebilir'' diyen son Başbakan Yıldırım Ankara'yı karıştırdı ''Vatandaşlık tanımı gözden geçirilebilir'' diyen son Başbakan Yıldırım Ankara'yı karıştırdı Dilek İmamoğlu'ndan ''İmamoğlu seçilirse 2. Erdoğan olur'' yorumlarına olay yanıt! Dilek İmamoğlu'ndan ''İmamoğlu seçilirse 2. Erdoğan olur'' yorumlarına olay yanıt! Vallahi bıktık, billahi bıktık! Yine bir yeni dizi, yine bir tecavüz sahnesi! Vallahi bıktık, billahi bıktık! Yine bir yeni dizi, yine bir tecavüz sahnesi! Dere yatağında ölü bulunan Nazlı için binlerce kişi sokaktaydı! Dere yatağında ölü bulunan Nazlı için binlerce kişi sokaktaydı! Para transferlerinde yeni dönem başladı: Artık zorunlu oldu Para transferlerinde yeni dönem başladı: Artık zorunlu oldu Mansur Yavaş önündeki Cumhurbaşkanlığı seçim anketini paylaştı Mansur Yavaş önündeki Cumhurbaşkanlığı seçim anketini paylaştı İstanbul'daki lüks villaya düzenlenen operasyon polisi de şoke etti İstanbul'daki lüks villaya düzenlenen operasyon polisi de şoke etti Asrın felaketi bölgesinde Türkiye'yi ağlatan pankart! Asrın felaketi bölgesinde Türkiye'yi ağlatan pankart!
DEM Parti'nin Erdoğan ve Bahçeli'den ilk ''ricası'' bu oldu DEM Parti'nin Erdoğan ve Bahçeli'den ilk ''ricası'' bu oldu ''Aradığı huzuru'' mağarada bulmuştu, taşındığı konteynerde ''mağaramı özledim'' dedi ''Aradığı huzuru'' mağarada bulmuştu, taşındığı konteynerde ''mağaramı özledim'' dedi En beğenilen siyasetçiler anketinde herkesi şaşırtan sonuç En beğenilen siyasetçiler anketinde herkesi şaşırtan sonuç AK Parti'den erken seçim için resmi açıklama geldi: ''Erdoğan'ı bir kez daha başkan yapacağız!'' AK Parti'den erken seçim için resmi açıklama geldi: ''Erdoğan'ı bir kez daha başkan yapacağız!'' BYD'nin ''ejder''i yeni elektrikli dev SUV'u, BYD Tang'in fiyatı açıklandı BYD'nin ''ejder''i yeni elektrikli dev SUV'u, BYD Tang'in fiyatı açıklandı İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'in yeni partisi belli oldu İYİ Parti'den istifa eden Adnan Beker'in yeni partisi belli oldu Hakan Sabancı ile aşk yaşayan Hande Erçel'den evlilik açıklaması! Hakan Sabancı ile aşk yaşayan Hande Erçel'den evlilik açıklaması! Son Erdoğan mı, İmamoğlu mu, Yavaş mı anketi açıklandı Son Erdoğan mı, İmamoğlu mu, Yavaş mı anketi açıklandı Teröristbaşı Öcalan'ın mektubunun ardından ilk seçim anketi Teröristbaşı Öcalan'ın mektubunun ardından ilk seçim anketi Türkiye'nin yerli seyir füzesi Kara Atmaca'dan rekor kıran fırlatma! Türkiye'nin yerli seyir füzesi Kara Atmaca'dan rekor kıran fırlatma!