Aldatmada ‘işçi-patron’ kriteri
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Olİş kadını, "ortağım olan kocam çalışanla beni aldatıyor" diyerek boşanma davası açtı Mahkeme iş mahkemesi bakar dedi Yargıtay bozdu.
İş kadını aynı zamanda ortağı olan kocasının çalışanı ile kendisini aldattığını iddia ederek boşanma davası açtı. Mahkeme, patron-çalışan ilişkisini gerekçe göstererek davaya iş mahkemesinin bakması gerektiğine hükmetti. Ancak Yargıtay mahkemenin bu kararını bozarak davanın asliye hukukta görülmesine karar verdi.
İstanbul’da yaşayan iş kadını Ç.Ö., ortağı olduğu şirkette müdür olarak çalışan 30 yıllık eşinin çalışanlardan M.G. ile ilişki yaşadığını Facebook mesajlarından öğrendi. Kadın, işçisinin kendisine ‘zavallı kadın’, ‘istediğimin kocasını elinden alırım’ şeklinde mesajlar attığını, fiili saldırıda bulunduğunu öne süren Ç.Ö., kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle mahkemenin yolunu tuttu. Boşanma davası açan Ç.Ö. evlilik birliğini bozduğunu, kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu ileri sürdüğü M.G.’ye de Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 30 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.
Habertürk’te yer alan habere göre; Görevsizlik nedeniyle davayı reddeden mahkeme, davaya iş mahkemesinin bakması gerektiğine hükmetti. Ç.Ö. karara itiraz etti. Yargıtay Hukuk Dairesi, yasak ilişki ve beraberindeki iddiaların hizmet sözleşmesinden kaynaklanıp kişilik haklarına saldırı olduğunu belirterek davaya Asliye Hukuk Mahkemesi’nin bakması gerektiğine karar verdi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol