Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Işık:
Güncelleme:

"Meclis'e çok güçlü bir patent kanunu gönderdik. Meclis'teki yasama sürecinde inşallah daha da olgunlaşacak ve mayıs ayı içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir patent kanununa kavuşmuş olacağız."- "Artık 'Benim sermayem araziye, bina yapmaya yetmiyor' d

BURSA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Meclis'e çok güçlü bir patent kanunu gönderdik. Meclis'teki yasama sürecinde inşallah daha da olgunlaşacak ve mayıs ayı içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir patent kanununa kavuşmuş olacağız." dedi.

Işık, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) düzenlenen istişare toplantısında, Türkiye'nin önemli başarıların altına imzasını attığını fakat bunun ülkenin taşıdığı potansiyel itibarıyla yeterli olmadığını söyledi.

Yeni bir başarı hikayesi yazılması gerektiğini vurgulayan Işık, "Bunun için gerekli bütün çalışmaları yaptık, yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Patent Kanunu ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü bilgisini veren Işık, şunları kaydetti:

"Geçen hafta itibarıyla çok kapsamlı hazırlanmış ve çok güçlü bir istişareyle hazırlanmış Patent, yani Sınai Mülkiyet Hakları Kanunu'nu meclise sevk ettik. Bugün aldığım bilgiye göre, 26 Nisan'da Sanayi Ticaret Komisyonu'nda görüşmeye başlayacağız. Arzumuz ve hedefimiz, mayıs ayı içinde Türkiye'nin modern bir Sınai Mülkiyet Hakları Kanunu'na kavuşması. Bununla ilgili gerçekten çok detaylı bir çalışma yaptık. Bütün paydaşlarla defalarca toplantı yaptık. Hiç kimsenin 'Bu kanun için benim görüşüm alınmadı' dememesi için gereken her türlü çalışmayı yaptık. Meclis'e çok güçlü bir patent kanunu gönderdik. Meclis'teki yasama sürecinde inşallah daha da olgunlaşacak ve mayıs ayı içinde Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bir patent kanununa kavuşmuş olacağız."

Işık, çok önemli düzenlemeler içeren Üretim Reform Paketi ile ilgili de yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini, paketin şu anda olgunlaşma sürecinde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sanayinin finansmana erişiminden Endüstri 4.0'a kadar organize sanayi bölgelerindeki boş arazilerin değerlendirilmesinden ıslah organize sanayi bölgelerine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçireceğiz. Artık 'Benim sermayem araziye, bina yapmaya yetmiyor' diyenler için 'Sanayi Gayrimenkul Yatırım Modeli'ni getirmeyi hedefliyoruz. Sanayi 4.0'a Türkiye'yi önceden hazırlamak istiyoruz. 4. Sanayi Devrimi'ni arkadan takip etmek değil, tamamen içinde, aktör olmak istiyoruz. Bununla ilgili yasal düzenlemeyi de bu paketle hayata geçiriyoruz."

"Organize sanayi bölgelerine rant amaçlı yaklaşanların elini yakacak düzenlemeler getiriyoruz" diyen Işık, konuyu en geç mayıs sonuna kadar TBMM'ye sevk etmeyi hedeflediklerini aktardı.

Işık, Ar-Ge ve inovasyon ile kamu-özel işbirliğini güçlendirme hedefi doğrultusunda TÜBİTAK'ı yeniden yapılandıracaklarını vurgulayarak, "TÜBİTAK, özel sektörün yaptığı işlerden çekilecek. Özel sektörün yaptığı veya yapabileceği Ar-Ge'ye TÜBİTAK'ı sokmayacağız. Gerekirse özel sektörden hizmet satın alacağız" ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK'ın "Temel Ar-Ge", "Nitelikli Ar-Ge" ve "Öncül Ar-Ge" olmak üzere 3 alana yoğunlaşacağını anlatan Işık, "TÜBİTAK, proje yönetim kabiliyetini geliştirecek, sistem entegrasyonuna çok daha fazla yoğunlaşacak. Bütün bunları yaptığımızda inanıyorum ki Türkiye'deki yaratıcı insan kabiliyeti, bizim gelişmiş dünyayla aramızı çok çok hızlı şekilde kapatmamızı sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

text-ad
Aslan saldırısının ardından Antalya'da bu sefer de yılan saldırısı yaşandı! Aslan saldırısının ardından Antalya'da bu sefer de yılan saldırısı yaşandı! Bahçeli Özel'i hem ''silahlı darbecilikle'' suçladı hem de tarihi çağrısına destek verdi! Bahçeli Özel'i hem ''silahlı darbecilikle'' suçladı hem de tarihi çağrısına destek verdi! İslam Memiş canlı yayında hem altın, hem gümüş, hem de Euro tahminlerini açıkladı İslam Memiş canlı yayında hem altın, hem gümüş, hem de Euro tahminlerini açıkladı Bankaların 0 faizli hoşgeldin kredi kampanyalarında tutar 85 bin TL'ye çıktı! Bankaların 0 faizli hoşgeldin kredi kampanyalarında tutar 85 bin TL'ye çıktı! İktidarın otomatik ÖTV zamları devam ediyor: Akaryakıt, sigara, alkol! Zam yağıyor! İktidarın otomatik ÖTV zamları devam ediyor: Akaryakıt, sigara, alkol! Zam yağıyor! İstanbul'da kadın turiste oyun gibi taciz! Dondurmacı mühürlendi! İstanbul'da kadın turiste oyun gibi taciz! Dondurmacı mühürlendi! Rüşvet skandalına suçüstü! Deste deste para ele geçirildi Rüşvet skandalına suçüstü! Deste deste para ele geçirildi Birinci parti AK Parti mi, CHP mi? ''Tartışma sona erdi'' diyerek anket sonuçlarını açıkladı Birinci parti AK Parti mi, CHP mi? ''Tartışma sona erdi'' diyerek anket sonuçlarını açıkladı Özel Meclis kürsüsünde Erdoğan'a çok ağır suçlamalar: ''Sorumlusu sensin, sensin, sensin!'' Özel Meclis kürsüsünde Erdoğan'a çok ağır suçlamalar: ''Sorumlusu sensin, sensin, sensin!'' Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 4 ayrı davadan beraat etti Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 4 ayrı davadan beraat etti
Yasemin Allen ayrılık acısını tatilde attı... Cesur pozları olay oldu Yasemin Allen ayrılık acısını tatilde attı... Cesur pozları olay oldu Şehit cenazesinde böyle haykırdı: ''Burada AK Partili kimseyi istemiyorum'' Şehit cenazesinde böyle haykırdı: ''Burada AK Partili kimseyi istemiyorum'' Belediyeden şok itiraf: ''Şehre arıtmadan su veriyoruz'' Belediyeden şok itiraf: ''Şehre arıtmadan su veriyoruz'' Kız kardeş katili ağabeyden tüyler ürperten ifade Kız kardeş katili ağabeyden tüyler ürperten ifade İbrahim Tatlıses'in sünnet yaşını duyan kulaklarına inanamadı İbrahim Tatlıses'in sünnet yaşını duyan kulaklarına inanamadı Türkiye'nin konuştuğu aslan saldırısında büyük ihmal ortaya çıktı! Türkiye'nin konuştuğu aslan saldırısında büyük ihmal ortaya çıktı! Havalimanı apronunda kan donduran olay! Havalimanı apronunda kan donduran olay! Teşkilat'tan ''boykot'' desteği yüzünden çıkarılan Abüke Pusat yeni projesine hazırlık tatilinde Teşkilat'tan ''boykot'' desteği yüzünden çıkarılan Abüke Pusat yeni projesine hazırlık tatilinde Baba ölümlü trafik kazasında; eski Kızılay başkanının kızına yönelik şikayetini geri çekti! Baba ölümlü trafik kazasında; eski Kızılay başkanının kızına yönelik şikayetini geri çekti! Çektiği restin üzerinden daha 24 saat geçmeden... Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te! Çektiği restin üzerinden daha 24 saat geçmeden... Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te!