Bank Asya satışa çıkıyor

Bank Asya satışa çıkıyor
Güncelleme:

TMSF'ye devredilen Bank Asya 14 Temmuz'da düzenlenecek ihale ile satılacak.

Bank Asya'nın tüm şirket yönetimini temsil eden yüzde 24'lük hissesinin satılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şu mesajları verdi:

İKİ KOLLU MÜCADELE:
Paralel Yapı'ya doğrudan veya dolaylı şekilde finansman sağlayan firmalarla ilgili çalışmalar devam ediyor. İki hedef var. Biri destek veren personelin tasfiye edilmesi, ikincisi de parasal kaynakların kesilmesi. Dile getirilen rakamlar varsayım. Rakam çok yüksek... İnsanlar üzerinden, para nakli gerçekleştirmiş.

SATIŞI GERÇEKLEŞECEK:
Bank Asya'nın satışı gerçekleştirilecek. Bank Asya ile ilgili özel bir durum var. Bu yüzde 24 neye göre seçildi? Yüzde 24 hisse sahipleri onay verenler. Mekanizma öyle işliyor. Yüzde 56'nın oy hakkı yok, dolayısıyla yüzde 24'ü yarıdan fazla yetki anlamına geliyor, şirketi yönetebiliyor.

HUKUKA UYGUN:
Bank Asya'ya el konulması sürecinde yapılanların hepsinin yasal dayanağı var. Kesinlikle bunun dışında bir adım atılması söz konusu değil. Kimse öyle bir adım atmaz. Bu hassasiyet nedeniyle zaman zaman gecikmeler oluyor. Hukuka aykırı adım atılması, karar alınması, imza atılması söz konusu bile olamaz.

DIGITURK İHALESİ:
Digiturk'ün satış işlemini kesinlikle TMSF yapmadı. Satışı firma sahipleri yaptı. TMSF, Çukurova'dan alacağı nedeniyle Digiturk'e müdahil oldu. TMSF satışa onay veriyor sadece. Satış rakamı kendi alacağını karşılaması gerekir, o açılardan bakıyor.

AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! AK Parti'den ihraç edilen isim RTÜK Başkanı'nı ''militan'' ilan etti! Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı! Biri yabancı iki şirket bu ilimizde fabrika kuracak: 7 bin kişiye iş fırsatı! CHP'li vekil polis müdahalesi videosuyla duyurdu: ''Görüntülerin arşivini tutuyoruz'' CHP'li vekil polis müdahalesi videosuyla duyurdu: ''Görüntülerin arşivini tutuyoruz'' Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! Dolandırıcıların yeni tuzağı bu oldu: Bu SMS her an size de gelebilir! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! AK Parti'nin kalesinde binlerce kişinin katıldığı protestolarda kalabalık sel oldu! Yerli ve yabancı turistin bayram tatili rotası değişti: Karadeniz'in cennetine tatilci akını! Yerli ve yabancı turistin bayram tatili rotası değişti: Karadeniz'in cennetine tatilci akını! KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı KONDA ''evdeki vatandaşla'' yaptığı sokaktaki protestolar anketinin sonuçlarını açıkladı Bayramda ne giyeceğim diye düşünmeyin, yağmurluk ve şemsiyeyi kombinleyin! Bayramda ne giyeceğim diye düşünmeyin, yağmurluk ve şemsiyeyi kombinleyin! Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı Avrupa Konseyi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak İmamoğlu çıkışı Kar maskeli saldırganlar güpe gündüz dehşet saçtı Kar maskeli saldırganlar güpe gündüz dehşet saçtı
İstanbul Boğazı'nda peş peşe iki ceset şoku İstanbul Boğazı'nda peş peşe iki ceset şoku Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı Güpe gündüz sokak ortasında dehşet saçan kar maskeli saldırganların kimlikleri ortaya çıktı İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı İstanbul'da suç makinesi ''sarı dolandırıcı'' kamerada! Kadın turiste kabusu yaşattı İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! İBB'ye ve CHP'ye neden kayyum atanmadı ? İşte iktidarın kayyum planını bozan ayrıntı! Kırmızı ete sadece son 10 günde gelen zam isyan ettirdi! Kırmızı ete sadece son 10 günde gelen zam isyan ettirdi! Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Hasan Kaçan polisten kaçan Pikachu'yu hedef aldı Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi Atilla Taş'tan Haluk Levent ve Cem Yılmaz'a protesto tepkisi Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem! Myanmar'da önce 7,7 ardından da 6,4'lük peşpeşe iki büyük deprem! Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Rasim Ozan Kütahyalı yine bombayı patlattı: ''Tahliye olacak'' deyip tarih verdi Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı! Fatih Altaylı'dan RTÜK'e rest: Demediğini bırakmadı!