Bakan Şimşek'ten altın için ''kotaya devam'' açıklaması

Bakan Şimşek'ten altın için ''kotaya devam'' açıklaması
Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, altın ithalatına getirilen kota uygulamaları için dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Altın ithalatına yönelik kısıtlamaların geçici olduğu ve ekonominin normalleşmesiyle birlikte eski duruma dönebileceği beklentisi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla boşa çıktı.

Bakan Şimşek, kuyumcu ve mücevherat sektörüne yönelik uygulamalar hakkında yapılan eleştirilere karşı sert açıklamalarda bulundu.

Şimşek, bu adımların Türkiye ekonomisi için önemli kazanımlar sağladığını vurgulayarak, eleştirileri yapan sektör temsilcilerini eleştirdi.

"Altına yönelik olarak kota uygulaması getirdik. Elbette ki bazı çıkar çevreleri bundan memnun değil... Ancak şunu net bir şekilde ifade etmek gerekir; bir malı ülkede bulunmayan döviz kaynakları ile ithal edip, sonra atıl duruma düşürmek memleketin menfaatine ne ölçüde hizmet eder? Vatandaşlarımızın tercihlerine her zaman saygı duyarım. Ancak burada kaynaklarımızı ülkemizin çıkarları doğrultusunda kullanarak yatırıma, üretime ve istihdama yönlendirme kararlılığımızı sürdüreceğiz, bu da ağırlıklı olarak ihracata katkı sağlayacaktır."