Bakan Çelik buğday alım fiyatını açıkladı

Bakan Çelik buğday alım fiyatını açıkladı
Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2017 yılı için buğday alım fiyatını açıkladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "2017 yılı için Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak belirlenmiştir. Açıklanan fiyatlara, kaliteye göre yüzde 5'e kadar da ilave artış uygulanacaktır." dedi.

Çelik, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce, Gözlü Tarım İşletmesinde düzenlenen 67. Geleneksel Hasat Bayramı'nda yaptığı konuşmada, geçen yıla göre bereketli bir yıl yaşandığını söyledi.

Hububat üretimi için iki güzel gelişmenin yaşandığına işaret eden Çelik, üretimin ve kalitenin arttığını dile getirdi.

Çelik, geçen yıla göre hububatta yüzde 4,5'lik artışla toplamda 37 milyon ton hububat üretimi beklediklerini belirterek, "Bu yıl kalitede yüzde 10'luk bir artış olduğunu belirtmek istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) mayısta başlayan hasat dönemiyle beraber 6 Haziran'dan itibaren üreticilere depolama ve finansman sağlamak amacıyla emanet ürün alımlarına başladı." diye konuştu.

TMO'nun bugüne kadar 400 bin ton emanet ürün alımı gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, çiftçilerin teslim etmek üzere randevu aldığı miktarın ise 1,2 milyon ton civarında olduğunu belirtti.

Çelik, hasat başlangıcından bugüne kadar piyasaları yakından takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hasadın yoğunluğuna ve yüksek rekolteye bağlı olarak piyasa fiyatlarının gevşemesi sonucu bugün itibarıyla TMO'nun müdahale fiyatını açıklaması ihtiyaç. Bunu gidermek için açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Bazı bölgelerde ekmeklik buğday 980 liranın üzerinde işlem görmektedir. Bazı bölgelerde de 850 ila 900 lira arasında işlem görmeye başladığını müşahade etmiş bulunuyoruz. Bunu dikkate alarak Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğdayın fiyatı tabii ki bir taban fiyat. Bu taban fiyat üzerinde değer bulacak, buna inanıyoruz. 2017 yılı için Anadolu ekmeklik kırmızı sert buğdayın alım fiyatı, ton başına 940 lira olarak belirlenmiştir. Açıklanan fiyatlara, kaliteye göre yüzde 5'e kadar da ilave artış uygulanacaktır. Bu durumda üreticimiz kalitesine göre buğdaylarını 990 liraya kadar TMO'ya satabileceklerdir."

text-ad
Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Soğuk su içmek hasta eder mi? Uzmanı noktayı koydu Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi! İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi!
TBMM'de  CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması... TBMM'de CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması... Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı Burası ne Bodrum, ne Çeşme! 40 derece sıcaklığa rağmen turist yağdı Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Türkiye'nin birinci partisi AK Parti mi, CHP mi anketi açıklandı! Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi!