Bakan Albayrak'tan kaçak sigara açıklaması

Bakan Albayrak'tan kaçak sigara açıklaması
Güncelleme:

CHP'li milletvekili Ömer Fethi Gürer'in yazılı soru önergesine yanıt veren Bakan Albayrak, ''Ülke genelinde yapılan yaygın ve yoğun denetimler neticesinde yasadışı sigara yakalama rakamlarında artış, kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yanıtlanması istemiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “Hükümetin sigaradan alınan vergileri arttırmasına paralel olarak sigara satışlarında azalma görülmekte midir? 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında ülkemizde tüketilen sigara miktarı ne kadardır? 2009 ve 2018 yıllarında sigaradan alınan vergi oranları nedir? Artırılan vergilerle beraber kayıt dışı kaçak sigaraların tüketimindeki artışla ilgili bir araştırma yapılmış mıdır? Yapıldıysa kaçak sigaralardan dolayı devletin yaşadığı vergi kaybı ne kadardır? 2009 ve 2018 yıllarında ele geçirilen kaçak sigara miktarları yıl bazında ayrı ayrı olmak üzere ne kadardır? Ülkemizdeki tütün üretimi miktarı 2009 ve 2018 yıllarında ayrı ayrı olmak üzere ne kadardır? Ülkemizde en çok hangi illerde tütün üretimi yapılmaktadır?” şeklindeki sorularını yöneltti. Cevap Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.

CHP’li Gürer’in yazılı soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tütün mamulleri sektöründe faaliyet gösteren, üretici ve/veya ithalatçı firmaların takibine yönelik olarak 2007 yılından itibaren Bandrollü Ürün İzleme Sisteminin uygulandığını hatırlattı. Fakat hatırlatmakla kaldı. Bakan Albayrak, Gürer’in sorularına yanıt vermekten kaçındı.

Ayrıca Bakan Albayrak, “Ülke genelinde yapılan yaygın ve yoğun denetimler neticesinde yasadışı sigara yakalama rakamlarında artış, kaçak sigara kullanım oranlarında ise düşüş yaşanmaktadır” dedi. Fakat önergede sunulan bütün sorular yanıtsız kaldı.

GÜRER: BAKAN YANITI ASLINDA BİR İTİRAFTIR
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bakan yanıtında görüldüğü üzere, yasa dışı sigara yakalama rakamlarında artış görülmüş. Bakanın bu cevabı esasen kaçak sigaranın ülkemizde varlığının itirafı gibidir. Kaçak sigara ülkemize nereden, nasıl, hangi yollarla gelmektedir? Ayrıca sorularımız yanıtlansa gerçek açığa çıkacaktı. Halkın ve Milletvekilinin bilgi edinme hakkı ne yazık ki bu tür yanıtlarla suiistimal ediliyor. Veriler eğer saklanıyorsa orada sorunun varlığı gizlenmek isteniyor demektir. Kaçak sigaranın yakalanması, kaçak sigara kullanımı azaldı sonucunu vermez. Kaçak sigara kullanımının azaldığı ispatı nedir? Bakan yanıtları, sorulara açık yanıt verilinceye kadar anlamsızdır” dedi.

text-ad
Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Orman yangınları yeşil vatanı küle çevirirken, Erdoğan'dan dikkat çeken açıklama Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Tatil cennetimiz Bodrum'da skandal görüntüler! Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! Sıcaktan kavrulan Türkiye'ye müjde: Yağmur geliyor, yağmur! Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sakın bu hakkınızı patronunuzdan almayı unutmayın! Tüm çalışanları ilgilendiriyor: Sakın bu hakkınızı patronunuzdan almayı unutmayın! Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Ekrem İmamoğlu peşpeşe gelen 26 şehit haberinin ardından isyan etti Sıcaklar bunalttı, İstanbul Boğazı halk plajına döndü Sıcaklar bunalttı, İstanbul Boğazı halk plajına döndü Toprak Razgatlıoğlu’ndan Macaristan’da tarihi zafer Toprak Razgatlıoğlu’ndan Macaristan’da tarihi zafer Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Bakan Mehmet Şimşek'ten İmamoğlu'nun tutuklandığı süreçle ilgili itiraf gibi açıklama Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! Orman yangınlarıyla ilgili eleştirilere Bakan Yumaklı'dan skandal yanıt! Dilan Çıtak aracını polisin üzerine sürdü; havaya ateş açılarak durduruldu Dilan Çıtak aracını polisin üzerine sürdü; havaya ateş açılarak durduruldu
İstanbul'daki eli kalaşnikoflu şehir teröristi saniye saniye kamerada! İstanbul'daki eli kalaşnikoflu şehir teröristi saniye saniye kamerada! Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu Akıl alır gibi değil! Tarlanın sahibi tarlasına gelince karşılaştığı görüntü karşısında şoke oldu Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! Yazın olmazsa olmazı karpuzda ölümcül risk! Dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan oyuncu Meral Kaplan'dan ilk açıklama Dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan oyuncu Meral Kaplan'dan ilk açıklama Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Kırık ayakla alevlerle mücadele ederken hayatını kaybetti! Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti! Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın yıldızının değişimi ''yok artık'' dedirtti! Türkiye'nin kabusu tokat gibi yüzümüze çarptı: Sular gitti, feribot iskelesi karada kaldı! Türkiye'nin kabusu tokat gibi yüzümüze çarptı: Sular gitti, feribot iskelesi karada kaldı! ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! ORC Araştırma 21 gün sonra yeni seçim anketini yayınladı: Oy oranlarında büyük değişiklik var! Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası Rezil görüntüler sonrasında Icardi’den Wanda Nara’ya müstehcenlik davası 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı 53 yaşındaki Defne Samyeli, 20 yaşında gibi gözükmesinin sırrını açıkladı