AK Parti'den yüksek limitli kredi kartına ek vergi de limit düzenlemesi

AK Parti'den yüksek limitli kredi kartına ek vergi de limit düzenlemesi
Güncelleme:

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan ve limiti 100 bin TL'nin üzerinde olan kredi kartı sahiplerinden yıllık 750 TL ücret alınmasının öngörüldüğü yeni yasa teklifine yönelik tepkilerin ardından AK Parti'nin ilgili teklifteki "100 bin TL ve üstü limitli kredi kartları" maddesinin üzerinde çalıştığı, ek vergi için yeni bir limit belirlemeye hazırlandığı ortaya çıktı.

AK Parti'nin ek vergilerle dolu "Savunma Sanayii İle İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" TBMM’ye sunuldu.

TBMM'ye sunulan kanun teklifi içerisinde birden çok ek vergi barındırsa da en çok konuşulan madde 100 bin TL ve üzeri limitli kredi kartlarında, kart sahiplerinden 750 TL katılım payı alınmasının öngörülmesi oldu.

 Birçok kredi kartı sahibinin 750 TL'yi ödememek için kart limitini 100 bin liranın altına düşürmeye başladığı da görülüyor.

Öte yandan toplumun geniş bir kesimi tarafından tepkiyle karşılanan söz konusu düzenlemenin ilgili maddesinin AK Parti tarafından yeniden değerlendirileceği öğrenildi.

 Türkiye Gazetesi'ndeki habere göre; AK Parti kaynakları “Şu anda Türkiye’de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin ve üstü. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kere alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayiimizin harcamaları çok külfetli. Ama tepkileri de görüyoruz. Belki yeni bir değerlendirme yapılabilir” dedi.

Düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine, 100 bin lira limit sınırının artırılabileceği seçeneğinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.