2025 yılı asgari ücret ve yıl sonu enflasyonu için yeni tahmin

2025 yılı asgari ücret ve yıl sonu enflasyonu için yeni tahmin
Güncelleme:

ABD'li dev banka Türkiye'nin yıl sonu enflasyon beklentisi ve 2025 yılı zamlı asgari ücret tahminlerini açıkladı.

Asgari ücrette çift haneli artış beklediklerini belirten Wells Fargo Gelişmekte Olan Ülkeler Ekonomisti Brendan Mckenna, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin enflasyon tahminini açıkladı.
Wells Fargo Gelişmekte Olan Ülkeler Ekonomisti Brendan Mckenna, Türkiye ekonomisine dair Bloomberg HT’ye değerlendirmelerde bulundu.

Faiz indirimlerinin 2025 yılında başlamasını beklediklerini belirten Mckenna, bu yıl ve gelecek yıla ilişkin enflasyon tahminlerini açıkladı.

“Enflasyon baskıları bir süre daha devam edebilir”

Buna göre Mckenna, bu yıl enflasyonun yüzde 55-60, gelecek yıl ise yüzde 30-35 olmasını beklediklerini duyurdu.

Enflasyon beklentilerinin olumsuz olmadığını vurgulayan Stratejist Mckenna, Merkez Bankası’nın iyimser olduğunu da söyleyerek Orta Doğu’da artan jeopolitik risklere dikkat çekti ve petrol fiyatlarındaki yükseliş ve emtia fiyatlarındaki artışın Türkiye ekonomisini etkileyeceğini vurguladı.

Para politikasının enflasyonu kontrol etme konusundaki başarısının iyi olduğunu söyleyen Mckenna, “Şu an itibarıyla para politikası yeteri kadar sıkı gibi duruyor. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine 2025 yılı itibarıyla başlayacağını düşünüyoruz. Enflasyon baskıları bir süre daha devam edebilir” değerlendirmesinde bulundu.

“Asgari ücrette çift haneli bir artış bekliyoruz”

Asgari ücret hakkında da değerlendirme bulunan Mckenna, çift haneli bir artış beklediklerinin altını çizdi. Mckenna ayrıca Türkiye ekonomisinde daralmanın çok mümkün gözükmediğini söyledi.