2 dev bankanın tüm hesaplarına el konuldu

2 dev bankanın tüm hesaplarına el konuldu
Güncelleme:

İki dünya çapında ünlü bankanın hisselerine, varlıklarına ve tüm hesaplarına el konuldu.

Rusya'da bir mahkeme, Almanya merkezli Deutsche Bank ve Commerzbank'ın Alman Linde firmasının Rusya'da kurmayı planladığı gaz işleme tesisi inşaatı sözleşmesinin garantörleri olarak yer aldığı davanın ardından çarpıcı bir karar verdi.

Yaptırımlar sebebiyle sözleşmenin feshedilmesine karar verilmiş ve mahkeme Deutsche Bank ve Commerzbank'a karşı önemli kararlar aldı.

Rus gaz devi Gazprom'un yüzde 50 hissedarı olan RusChemAlliance, Deutsche Bank'a karşı açtığı dava sonucunda St. Petersburg tahkim mahkemesinden önemli bir karar aldı.

Mahkeme, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu Deutsche Bank Technology Center LLC'nin kayıtlı sermayesinde bulunan yüzde 100 hissenin kullanılmasını yasakladı.

 Ayrıca mahkeme, Deutsche Bank'ın Rusya'daki yan kuruluşu ve teknoloji merkezinin menkul kıymetlerine, gayrimenkullerine ve banka hesaplarına 238,6 milyon avroya kadar el koyma kararı verdi. Deutsche Bank ise bu dava için yaklaşık 260 milyon avro karşılığı ayırdığını açıkladı.

Deutsche Bank’tan yapılan açıklamada, "Bu iddianın Rus mahkemeleri tarafından nasıl uygulandığını görmemiz ve Rusya'daki acil operasyonel etkisini değerlendirmemiz gerekecek" denildi.

Mahkeme, Commerzbank'ın 93,7 milyon avro değerindeki varlıklarına, menkul kıymetlerine ve Moskova'daki binasına da el koyma kararı aldı. Geçen hafta benzer bir dava kapsamında Rus mahkemesi, İtalyan UniCredit'in varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine, ayrıca iki yan kuruluşundaki hisselerine el koymuştu.