'1915 Çanakkale Köprüsü' arazi fiyatlarını uçurdu
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlÇanakkale Boğazı'na yapılması planan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını uçurdu.
Çanakkale Boğazı'nda Lapseki ile Gelibolu arasına yapılması planlanan boğaz köprüsü, bölgede arazi fiyatlarını büyük oranda artırdı. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Dara, "Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim" dedi. Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz, “Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından yatırımcılar adeta buraya akın etti" diye devam etti.
Gelecek yıl 18 Mart'ta temelinin atılmasının planlandığı "1915 Çanakkale Köprüsü",Lapseki'de arazi fiyatlarının büyük oranda artmasını sağladı.
Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede köprü yapılacağının konuşulmaya başlanmasından bu yanaemlak fiyatlarında artış yaşandığını ifade etti.
Özellikle ilçe dışından gelen bir çok kişinin yatırım için arazi aldığını anlatan Dara, "Özellikle dışarıdan gelen yatırımcılar burada büyük paralar harcadılar. Son 2 yıldır zaten köprü yapılacağı söyleniyordu. Lapseki'den çok yer satıldı. Halen de satılmaya devam ediyor. Daha önce 5 bin lira olan bir tarla örneğin 50 bin liraya satıldı. En az 10 kat arttı fiyatlar diyebilirim. Köprü işi arazi sahiplerine yaradı." diye konuştu.
Dara, buraya daha çok İstanbul'dan yoğun bir ilgi olduğuna işaret ederek, "İnsanlar daha çok yatırım amaçlı yer bakıyor. Tabi orada henüz imar yok. Ama köprü yapıldıktan sonra bir plan yapılırsa yapılaşma yaşanır. Ama ben bu hareketliliğin Çanakkale'ye bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Lapseki'ye katkı sağlar. Çünkü köprüden geçenler transit geçiş yapacak. Tabi ne olur, ne gider belli olmaz. Bunu şimdiden tahmin etmek zor, bekleyip göreceğiz." dedi.
"YATIRIMCILARA DESTEĞE HAZIRIZ"
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise ilçenin tümünde her alanda bir hareketlenme olduğunu söyledi.
Köprü müjdesinin kendileri için bir bayram olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Çanakkale 1915 köprüsüyle ilgili açıklamalarından sonra gerçekten bugüne kadar gelen taleplerden daha fazla talep gelmeye başladı. Köprünün kesin olarak yapılacağı yönündeki açıklamanın ardından yatırımcılar adeta buraya akın etti. Bugüne kadar bölgemize yatırım yapmak isteyen birçok vatandaşımız vardı. Bu her gün artıyor. Buna istinaden de arazi fiyatlarında artış oldu. Biz Lapseki Belediyesi olarak ilçemize yatırım yapmak isteyenlere kapımız sonuna kadar açık. Belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz."
EMLAKÇILIK KURSUNA DA İLGİ ARTTI
Lapseki Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Akman, bir süredir emlak danışmanlığı kursu düzenlediklerini söyledi.
Yıllardır bölgede boğaz köprüsü yapılacağı söylentilerinin bulunduğunu ancakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bunun kesinlik kazandığını ifade eden Akman, kursa ilgide de bu sayede artış yaşandığını anlattı.
Kursu başarı ile tamamlayanlara "emlak danışmanlığı sertifikası" verdiklerini belirten Akman, "Bizden belge alan kursiyer sayısı 600'ü geçti. Kursiyerlerimizin genelde çoğu belgeleri alır almaz iş yerlerini açtılar. Emlak danışmanlığı kursuna olan bu yoğun ilgi Lapseki-Gelibolu arası yapılacak asma köprüden kaynaklandı. İlçemizde arsa, arazi ve konut fiyatları da arttı" şeklinde konuştu.
"HERKES LAPSEKİ'YE GELİYOR"
İlçede emlakçılık yapan Mustafa Başer ise köprü konusunun gündeme gelmesiyle büyük firmaların Lapseki'ye gelerek yer almaya başladığını dile getirdi.
Köprünün yapılmasıyla Çanakkale'nin genelinde bir hareketlenme yaşanacağına işaret eden Başer, "Köprünün temelinin atılmasıyla burada işler hızlanır. Mesela daha önce arazi alanlar değer kazanınca tekrar satarlar diye düşünüyorum. Köprü, henüz kurulmadan Lapseki'ye bir hareket getirdi. Köprü yapılacağı açıklandıktan sonra bazı noktalarda arazi fiyatları 10 kata kadar artış gösterdi ve dönümü 50 bin liradan bahsediliyor." ifadelerini kullandı.
Emlakçı Orhan Kaya da halk eğitim merkezinden aldığı sertifikayla iş yeri açtığını anlattı.
Köprü projesinin ilçede arazilerin değerlenmesi açısından büyük etken olduğunu dile getiren Kaya, şöyle devam etti:
"Benim gibi bir çok arkadaşımız Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden belge aldı ve iş yeri açtılar. Yani ilçede bir çok arkadaşımız iş sahibi oldu. Biz emlakçılar olarak bir an önce köprünün temelinin atılması ve yerlerin daha da değerlenmesini bekliyoruz. İlçemizde ekilmeyen, yani kıraç araziler bile değerlendi. Yapıldığında daha fazla değerlenecek. Köprünün temeli atılmasıyla ilçede çok canlılık yaşanacak."
Köprünün yapılacağı bölgeye yakın sahil köyü Suluca'nın muhtarı Faruk Ahmet Ergin, söz konusu hareketliliğin iki yıl önce başladığını belirtti. Ergin, "İlçemize yaklaşık iki yıl kadar önce köprü yapılacak söylentileri başladı. Ardından arsa, emlak talepleri arttı. Biz de resmileştirmek adına Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğün açtığı emlak danışmanlık kursuna katılarak belge aldık." diye konuştu.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol