''3. köprüde inşaat 10 güne bitiyor''

''3. köprüde inşaat 10 güne bitiyor''

İstanbul Boğazı'nı 3. kez birbirine bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü için Ulaştırma Bakanı müjdeyi verdi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadığını belirtti. Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde inşaatın 10 gün içinde tamamlanacağını söyledi. Osmangazi Köprüsü'nden günde ortalama 20 bin araç geçtiğini belirten Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için tarih verdi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Arslan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

3 KATLI İSTANBUL TÜNELİ'NDE İHALE 1 YIL İÇİNDE

15 Temmuz darbe girişimi sonrası hiçbir projede takvim değişikliği olmadı. 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi 6,5 milyon insanın yolculuk yaptığı diğer raylı sistemlerle ve karayoluyla entengre olacak. TEM'den başlayan tünel otomobilleri getirecek. Bu projeyi çok önemsiyoruz. En son sondajlarının yapılması ve yap işlet devret modeliyle ilgili şartnamenin hazırlanması için müşavirlik ihalesine çıktık. Gelen tekliflerde üç firma teknik yeterlilik aldı. Dün itibariyle üç firmadan mali teklifleri aldık. Firmaya karar verildi, işe başlanacak. İtalya, İspanya ve Türkiye'den üç firma başvurdu. Yüksel Proje ihaleyi kazandı. 1 yıl içinde üç katlı tünelin yapım ihalesine çıkacağız.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NDE İNŞAAT 10 GÜNE BİTİYOR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki özelliği var. Büyük ağır kamyonların İstanbul trafiğine girmeden kuzeyden geçmesi. Aynı zamanda demiryolu da barındıracak. Bağlantı yolları da var. Tamamen bitmiş durumda. Geçen cumartesi şantiyeyi Başbakanımızla ziyaret ettik. Herhangi bir aksaklık yok. 26 Ağustos'ta köprüyü açacağız. 20-21'inde bütün işler bitmiş olacak. 

AVRASYA TÜNELİ 20 ARALIK'TA AÇILIYOR

Avrasya tünelinde takvim değişikliği yok. Sultanahmet ve civarı tarihi yarımadadaki en aza indirecek bir proje. Anadolu Yakası'ndan vatandaşlar Karacaahmet Mezarlığı'nın oradan girecek. Yakın zamanda otomobille karşıdan karşıya geçilecek hale geliyor. 20 Aralık'ta da işletmeye açacağız. Tarihi yarımadanın yükünü alacak.

HAVALİMANLARINA ŞEHİT İSMİ VERİLECEK Mİ?

15 Temmuz gecesi şehit olanların hepsi bir yere verilecek. Havalimanları için de talepler var. Bunları değerlendireceğiz. 

VARLIK FONU PROJELERİN HIZINI ARTIRACAK

Mevcut projelerin finansmanında sıkıntı yok. Varlık fonuyla birlikte diğer fonların da kurulması mümkün hale gelecek. Uzun soluklu kredi aldığınız zaman kredi kuruluşları riski dikkate alarak ilave maliyetler bindiriyor. Varlık fonuyla bunu teminat altına alınca riskin azalması sağlanacak, maliyet artmayacak. Ulaştırmada büyük projeleri daha hızlı ve kolay fonlama imkanı yaratacak. Projelerin hızını artıracak. 

OSMANGAZİ'DEN GÜNDE ORTALAMA 20 BİN ARAÇ GEÇİYOR

Osmangazi Köprüsü'yle birlikte 58 kilometrelik kısmı açtık. Köprüde verdiğimiz garanti 40 bindir. Bu büyüklükteki projelerde siz hiçbir para koymadan 6,5 milyar dolarlık yatırımı yaptırıyorsanız burada verilmesi gereken garantiler var. Köprüden başlangıçta beklediğimiz trafik 15 bin idi. Şu an ortalama günde 20 bin araç geçiyor. Bu beklediğimizin de üzerindedir. Sene sonu Bursa'ya kadar olan yolu açtığımızda otoyolun tamamı bittiğinde araç trafiği artacak. Biz garanti rakamını da aşacağız. 

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NDE İLK KAZMA 2017'DE

Kuzey Marmara otoyolunun da ihalelerini yaptık. Bunun dışında öncelikli projemiz 1915 Çanakkale Köprüsü. Bu yıl ihaleye çıkarak önümüzdeki yıl kazmayı vurmak istiyoruz. 

KANAL İSTANBUL GÜZERGAHINDA SON AŞAMADAYIZ

Kanal İstanbul projesiyle ilgili alternatif güzergah çalıştık. Bütün güzergahlardı sanki o olacak gibi en ince ayrıntısına kadar çalışıyoruz. Spekülasyon oluşmaması için güzergahı yüzde 100 netleştirmeden açıklamak istemiyoruz. Güzergahta çalışmalar son aşamaya geldi. Projeyi yapacağımız finansal yöntemi çalışıyoruz. Onu da bitirme aşamasındayız. Bunun sonrasında ihale süreci başlayacak. Projede takvim ortaya koymak yanıltabilir. Yıl sonuna kadar ihale sürecini başlatabilirsek 1,5-2 yıl içinde yol almış oluruz.

TİB YENİ BİR BİNAYA TAŞINACAK

TİB ayrı bir yapıydı, onu BTK'nın içine alıyoruz. Yeni bir bina yapacağız, taşıyacağız. Mevcut fonksiyonlarını yerine getirmek durumunda. BTK'nın içinde olacak ama TİB başkanlığı olmayacak. 

79 canı yitirdiğimiz Kartalkaya faciasındaki bilirkişi raporu ortaya çıktı 79 canı yitirdiğimiz Kartalkaya faciasındaki bilirkişi raporu ortaya çıktı Yaşlı kadına 2 milyonluk tuzak: Dolandırılığını polisten öğrenince anladı! Yaşlı kadına 2 milyonluk tuzak: Dolandırılığını polisten öğrenince anladı! Benzin, motorin ve LPG'ye 3 gün üstüste 3 zam geliyor! Benzin, motorin ve LPG'ye 3 gün üstüste 3 zam geliyor! Cem Küçük ''sanatçı takımı'' dedi, Şevket Çoruh'tan tokat gibi bir yanıt geldi Cem Küçük ''sanatçı takımı'' dedi, Şevket Çoruh'tan tokat gibi bir yanıt geldi İmamoğlu'nun ''Kent Uzlaşısı'' soruşturması ifadesi ortaya çıktı İmamoğlu'nun ''Kent Uzlaşısı'' soruşturması ifadesi ortaya çıktı MG’nin merakla beklenen ''premium'' sedanı MG7 Türkiye'ye geliyor MG’nin merakla beklenen ''premium'' sedanı MG7 Türkiye'ye geliyor ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı ORC'nin 30 ildeki son genel seçim anketinin sonuçları açıklandı Çiftçinin tarlasını ''masal diyarına'' çeviren bu yöntemi yüzlerce ağacı kurtardı! Çiftçinin tarlasını ''masal diyarına'' çeviren bu yöntemi yüzlerce ağacı kurtardı! Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği tepelerdeki doğal antibiyotik tezgahlara indi Bir zamanlar teröristlerin kol gezdiği tepelerdeki doğal antibiyotik tezgahlara indi 200 metrelik dev köprü çöktü, çok sayıda ölü var! 200 metrelik dev köprü çöktü, çok sayıda ölü var!
Mansur Yavaş'ın telefonda verdiği talimat gündem oldu Mansur Yavaş'ın telefonda verdiği talimat gündem oldu Yeşilçam efsanesi ünlü sanatçı Filiz Akın'ı kaybettik Yeşilçam efsanesi ünlü sanatçı Filiz Akın'ı kaybettik Soğuğa, yağmura, kara bir kez daha veda edin! Hava çok hızlı ısınacak! Soğuğa, yağmura, kara bir kez daha veda edin! Hava çok hızlı ısınacak! AK Partili Şamil Tayyar'dan, AK Parti'ye İmamoğlu uyarısı AK Partili Şamil Tayyar'dan, AK Parti'ye İmamoğlu uyarısı Adem amca ile bir kez daha kavuşan Yaren leyleğin fotoğrafına Avrupa'dan ödül Adem amca ile bir kez daha kavuşan Yaren leyleğin fotoğrafına Avrupa'dan ödül İmamoğlu'nun terör soruşturması ifadesi sona erdi; adliyeye sevk edileceği saat değişti! İmamoğlu'nun terör soruşturması ifadesi sona erdi; adliyeye sevk edileceği saat değişti! CHP'li Cemal Enginyurt Çağlayan Adliyesi'ne girip ''Erdoğan istifa'' dedi! CHP'li Cemal Enginyurt Çağlayan Adliyesi'ne girip ''Erdoğan istifa'' dedi! Her şey 100 TL izdihamı kamerada... Vatandaşlar birbirini ezdi! Her şey 100 TL izdihamı kamerada... Vatandaşlar birbirini ezdi! MHP'ye yakınlığıyla bilinen isim Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili olay iddialar MHP'ye yakınlığıyla bilinen isim Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili olay iddialar Yaz gelirken Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'dan kötü haber geldi Yaz gelirken Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'dan kötü haber geldi