Zelensky, seferberlik yaşını 27'den 25'e düşürdü

Zelensky, seferberlik yaşını 27'den 25'e düşürdü
Güncelleme:

Zelensky, asker sayısını artırmayı amaçlayan düzenlemeyi imzaladı. İki farklı kararnameyle daha cephe hattının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ordudaki asker açığını kapatmak isteyen Kiev yönetimi, çareyi seferberlik yaşını düşürmekte buldu.

500 bin yeni askerin cephede "bitkin" haldeki askerlerle değiştirilmesiyle ilgili tartışmalar sıcaklığını korurken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'den hamle geldi.

27'den 25'e düşürdüler

Zelensky, muharebe görevi için seferberlik yaşını 27'den 25'e düşüren yasa tasarısını imzaladı.

Seferber edilebilecek sivil sayısını artıracak bu hamlenin, Ukrayna'nın, Rusya ile savaşta daha fazla askeri güç elde etmesine imkan tanıması bekleniyor.

Kurallara sıkılaştırma kararı

Tasarı, Mayıs 2023'te milletvekilleri tarafından onaylandığından beri Zelensky'nin masasındaydı.

Ukrayna Parlamentosu, kuralların geniş ölçüde sıkılaştırılmasını öngören ayrı bir yasa tasarısını da tartışıyor.

Muafiyet verilenlere yeni sağlık testi

The Guardian'ın aktardığına göre Zelensky ayrıca, engellilik nedeniyle askeri muafiyet verilen erkeklerin yeniden tıbbi değerlendirmeden geçmesini gerektiren ikinci bir yasa tasarısını da imzaladı.

Zelensky'nin imzaladığı üçüncü yasa tasarısı, askerlik hizmetine uygun olanların çevrimiçi bir veritabanını oluşturmayı amaçlıyor.

Daha fazla savaşçı alma girişimi

Bu tasarıların her ikisinin de potansiyel olarak ordunun daha fazla savaşçı sağlamasına yardımcı olabileceğine dikkat çekiliyor.

text-ad
Etiketler Zelenski seferberlik
Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Sakarya'da günlerce süren orman yangının nedeni ''pes'' dedirtti Sakarya'da günlerce süren orman yangının nedeni ''pes'' dedirtti Bursa'dan acı haberler peş peşe geldi: Orman yangını 3 can daha aldı! Bursa'dan acı haberler peş peşe geldi: Orman yangını 3 can daha aldı! ICRYPEX Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı gözaltına alındı ICRYPEX Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı gözaltına alındı Bir ilimizde daha içme suyu alarmı verildi: İlçelerde planlı su kesintileri başladı Bir ilimizde daha içme suyu alarmı verildi: İlçelerde planlı su kesintileri başladı Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Türkiye'nin turizm cennetinde yerli ve yabancı turistin yeni rotası burası oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu 43 işçi hayatını kaybetmişti... 3 yıl sonra dava açıldı! 43 işçi hayatını kaybetmişti... 3 yıl sonra dava açıldı! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! TCMB son raporunu açıkladı: Vatandaşın enflasyon beklentisi değişti! TCMB son raporunu açıkladı: Vatandaşın enflasyon beklentisi değişti!
''Erdoğan'ın Türkiye'ye ihanet edeceğine inanır mısınız'' sorusuna ''evet'' yanıtı şoku! ''Erdoğan'ın Türkiye'ye ihanet edeceğine inanır mısınız'' sorusuna ''evet'' yanıtı şoku! Apartmana ''kaçak'' baskını: Onlarca gözaltı var! Apartmana ''kaçak'' baskını: Onlarca gözaltı var! Bursa'daki yangın yerinden duyurdu: ''Bir pikabın benzin dökerek ateşlediği şeklinde bilgi aldık'' Bursa'daki yangın yerinden duyurdu: ''Bir pikabın benzin dökerek ateşlediği şeklinde bilgi aldık'' İki genç sevgili öldürülerek, nehre atılmıştı... Belediye başkanı ve yardımcılarına dava açıldı İki genç sevgili öldürülerek, nehre atılmıştı... Belediye başkanı ve yardımcılarına dava açıldı YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu ''Yeşil Bursa''yı unutun... Yemyeşil cennetin yeni adı ''gri Bursa'' oldu... ''Yeşil Bursa''yı unutun... Yemyeşil cennetin yeni adı ''gri Bursa'' oldu... Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde şampiyon belli oldu 2025 FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde şampiyon belli oldu