Türkiye'den Avrupa Birliği'ne ''Kıbrıs'' resti

Türkiye'den Avrupa Birliği'ne ''Kıbrıs'' resti
Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı, ''Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir.'' açıklamasını yaptı.

Brüksel'de süren AB zirvesinin sonuç bildirisinin Türkiye ile ilişkilerle ilgili bölümü açıklandı. Bildiride, "AB-Türkiye işbirliğini de geliştirebilecek olan Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına ve ilerlemesine büyük önem vermektedir." denildi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AB'YE REST

Dışişleri Bakanlığı, 17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Brüksel'de yapılan AB Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde, Türkiye'ye ilişkin alınan kararlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, söz konusu kararların AB'nin Türkiye ve küresel gelişmelere dair stratejik vizyon eksikliğinin yeni bir örneği olduğu belirtilerek, "Zirve sonuçlarında ülkemizle iş birliği ve karşılıklı fayda sağlamaya yönelik bir ilişki geliştirilmesinin AB'nin stratejik menfaatine olduğu vurgulanmaktadır. Buna karşın, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı/AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ve AB Komisyonu tarafından hazırlanan AB-Türkiye ilişkilerine dair Ortak Bildirimde yer alan tavsiyelere ilişkin somut bir karar alınamaması ciddi bir tutarsızlıktır. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir. Çok yönlü Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs meselesine indirgeyen anlayıştan vazgeçilmesi gerekmektedir. Böylesi bir zihniyet, Kıbrıs sorununa veya diğer bölgesel ve küresel meselelere olumlu ve yapıcı bir katkı sunamaz. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korumaktadır. Bununla beraber, iş birliğimizin seçici bir anlayışla, bazı alanlarla sınırlanmasını reddediyoruz. AB ile diyaloğumuzu, mütekabiliyet çerçevesinde, AB'nin önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yönelik adımlarının hızı, düzeyi ve kapsamına göre ele alacağız" denildi. 

 

DHA

text-ad
İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! İsrail, İran'da nükleer tesisi vurdu: Türkiye'de radyasyon alarmı! Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu! Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu!
Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili Fahriye Evcen ile Burak Özçivit çiftinin herkesi şaşırtan çok özel yaz tatili ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı! ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı!
Advertisement