Türk turistler Yunan adasında mahsur kaldı

Türk turistler Yunan adasında mahsur kaldı
Güncelleme:

Yunanistan'ın Semadirek Adası'nda (Samothraki), ana kara ile feribot bağlantısında yaşanan sorunlar nedeniyle aralarında Türk turistlerin de bulunduğu binden fazla kişi adada mahsur kaldı.

Dedağaç ile Semadirek arasında sefer yapan gemilerde art arda meydana gelen arızalar yüzünden 6 Ağustos’tan bu yana adaya feribot seferleri gerçekleştirilemiyor.

Gökçeada’nın karşısında bulunan Semadirek’te tatil süreleri sona eren binin üzerinde kişi ise evlerine dönmek için limanda bekleyişlerini sürdürüyor.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Dedeağaç Limanı’nda da günler öncesinden adadaki otellerde yelerini ayırtan ve gemi biletlerini alan çok sayıda turist, kendilerini adaya götürecek gemiyi bekliyor.

Semadirek Belediye Başkanı Thanasis Viças, adada yaklaşık bin kişinin mahsur kaldığını belirterek, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı’nın desteğiyle ihtiyacı olan ziyaretçilere ücretsiz yiyecek ve konaklama imkanı sağlandığını aktardı.

YİYECEK SIKINTISI YAŞANIYOR

Yunan basınındaki haberlerde ise feribot seferlerinin yapılamaması nedeniyle adada yiyecek ve konaklama sıkıntısının baş gösterdiği, olayın bölge turizminde büyük ölçüde olumsuz etki bıraktığı kaydedildi.

Semadirek ve Dedeağaç limanlarında toplanan yolcularla görevliler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandığı ifade edilen haberlerde, Semadirek’teki sorunun çözümü için Yunanistan Denizcilik Bakanlığı’nın çabalarının sürdüğü, bu amaçla arızalı gemiler tamir edilinceye kadar Ege adalarında sefer yapan başka bir geminin Dedağaç’a gönderildiği bildirildi.
 
 

text-ad
Kuruluş Osman'a veda eden Burak Özçivit'i gören tanıyamadı Kuruluş Osman'a veda eden Burak Özçivit'i gören tanıyamadı Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor Benzin ve motorin derken... Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha geliyor Çeçen lider Kadirov Bodrum'da denizde boğulma tehlikesi geçirdi Çeçen lider Kadirov Bodrum'da denizde boğulma tehlikesi geçirdi CHP'li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmalarının itirafçısı konkordato ilan etti CHP'li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturmalarının itirafçısı konkordato ilan etti Wanda Nara'nın kankası paylaştı: Icardi'ye ait olduğu iddia edilen fotoğraf ortalığı karıştırdı! Wanda Nara'nın kankası paylaştı: Icardi'ye ait olduğu iddia edilen fotoğraf ortalığı karıştırdı! 0850'li telefonlardan arayan vurgun çetesi çökertildi: Kurdukları tuzak ''pes'' dedirttti! 0850'li telefonlardan arayan vurgun çetesi çökertildi: Kurdukları tuzak ''pes'' dedirttti! ''Serdar Ortaç hayatını kaybetti'' iddiası gündeme bomba gibi düştü! ''Serdar Ortaç hayatını kaybetti'' iddiası gündeme bomba gibi düştü! Güzel oyuncu ''58 yaşında olduğuma kim inanır'' dansıyla olay oldu Güzel oyuncu ''58 yaşında olduğuma kim inanır'' dansıyla olay oldu Türkiye'nin 2 ünlü markasının 2 ürünü için acil piyasadan toplatma kararı! Türkiye'nin 2 ünlü markasının 2 ürünü için acil piyasadan toplatma kararı! Hapsi istenen ünlü oyuncu kendisini Erdoğan'ın sözleriyle savundu Hapsi istenen ünlü oyuncu kendisini Erdoğan'ın sözleriyle savundu
PKK'nın silah yakmasının ardından bir seçim anketi daha PKK'nın silah yakmasının ardından bir seçim anketi daha Esra Erol - Ali Özbir çiftinin minik çocukları gören herkesi şaşırttı Esra Erol - Ali Özbir çiftinin minik çocukları gören herkesi şaşırttı Yangında şehit olan kahramanların son görüntüleri ortaya çıktı Yangında şehit olan kahramanların son görüntüleri ortaya çıktı ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, biri Alevi yardımcısı olsun'' diyen Bahçeli hakkında suç duyurusu ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, biri Alevi yardımcısı olsun'' diyen Bahçeli hakkında suç duyurusu Şeyma Subaşı Brezilyalı model Marlon Teixeira'dan da ayrıldı... Şeyma Subaşı Brezilyalı model Marlon Teixeira'dan da ayrıldı... Pınar Altuğ'dan yıllar sonra gelen itiraf: Sette bir anda içeri girip dudaklarımdan öptü Pınar Altuğ'dan yıllar sonra gelen itiraf: Sette bir anda içeri girip dudaklarımdan öptü Türkiye'nin gökyüzündeki yerli gücü KARGU'lar sürü operasyonu kamerada! Türkiye'nin gökyüzündeki yerli gücü KARGU'lar sürü operasyonu kamerada! Bitmek bilmeyen her geçen gün daha da artan sıcakların nedeni belli oldu Bitmek bilmeyen her geçen gün daha da artan sıcakların nedeni belli oldu Süper Lig'in 23 yaşındaki golcüsü İngiltere yolcusu Süper Lig'in 23 yaşındaki golcüsü İngiltere yolcusu Tatlıcı kardeşlerin 4 milyar Dolarlık miras davasında FETÖ iddiası! Tatlıcı kardeşlerin 4 milyar Dolarlık miras davasında FETÖ iddiası!