Suriye'nin Türkiye ile normalleşme şartı

Suriye'nin Türkiye ile normalleşme şartı
Güncelleme:

Suriye’den Türkiye’yle normalleşme görüşmeleri için yeni bir açıklama geldi. Suriye yönetimi Türk askerinin Suriye'den çekilmesini bir kez daha şart koştu.

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme çabaları gündemdeki yerini korurken Şam yönetimi, görüşmelerde Türkiye’den talepleri konusunda ısrarcı olduğunu bir kez daha ifade etti.

Suriye Devlet Başkanı Esad ve diğer yetkililer, birçok defa ülkedeki Türk askeri ülkeden geri çekilmeden Ankara’yla normalleşmenin mümkün olmayacağını söylemişti. Esad, ağustos ayında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmek istemediğini belirterek “Bizim hedefimiz Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, fakat buna karşılık olarak Erdoğan'ın amacı ise Türkiye'nin Suriye'deki varlığını meşru kılmaya çalışması. Dolayısıyla Erdoğan'ın şartları altında bir görüşme gerçekleşemez. Erdoğan'la neden buluşayım ki? Bir şeyler içmek için mi?” demişti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, Türk askerinin sınırların güvenliği sağlanmadan Suriye’den çekilmeyeceğini ifade etmişti

Konuyla ilgili Rus haber ajansı Sputnik’e açıklama yapan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bessam Sabbah, Ankara-Şam arasında diplomatik normalleşme için Türk askerinin Suriye’den çekilmesinin şart olduğunu yineledi. Sabbah, “Türkiye askerlerini geri çekmek zorunda. Diğer konularda görüşmeye elbette hazırız ama kalmakta ısrar ederlerse bu, Türkiye’yle temasa yönelik tüm çabaları engeller” dedi.

 

text-ad
Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Kara Melek'in Yasemin'i Sanem Çelik, ekranlara Melis Sezen ile birlikte geri döndü Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! Yeni haftanın hava durumu tahmini belli oldu: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış alarmı verildi! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! Turistlerin özel görüntülerini yayınlayan sözde sosyal medya fenomeni müstehcenlikten gözaltında! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! İstanbul'daki lüks otelin barında ''şampanya'' çatışması: Yaralılar var! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! Turizm başkentimizde sarı kriz: Taksiciler kontak kapattı, havalimanı ulaşımı felç oldu! LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı LGS soru ve cevap anahtarları yayımlandı ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı ORC Araştırma 11 ildeki son genel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Şarkıcı Lara İran'da olduğunu ''durum çok kritik'' diyerek duyurdu Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu! Çanakkale'de su altından 110 yıllık tarih çıktı: İçi de dolu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayakkabısının fiyatı için Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama
Antalya'da kruvaziyer turizminde 12 yıl sonra ilk yaşandı Antalya'da kruvaziyer turizminde 12 yıl sonra ilk yaşandı İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti İstanbul'da vahşet! Bir polis memuru arkadaşını parçalara ayırıp intihar etti Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Etçil sarı kız örümceği Türkiye'de bir kez daha ortaya çıktı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Prof. Dr. Naci Görür'den 4,0 büyüklüğündeki deprem sonrası yeni depremler uyarısı Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! Kene ölümleri bir ilimize daha sıçradı: Aynı ilde 2'nci ölüm! 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları 16 Haziran haftası burç yorumları: İşte haftanın en şanslı ve en riskli burçları 4 yaşındaki minik kıza anne şiddeti gizli kamerada! 4 yaşındaki minik kıza anne şiddeti gizli kamerada! Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Vize krizi skandala dönüştü: Uganda Türkiye'nin Yeşil Pasaportu için vize istedi Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit Trump'tan İran'a ''eşi benzeri görülmemiş'' tehdit ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı! ''Ben içindeki candan sorumluyum'' derken yayaya çarparak ölümüne yol açtı!