Suriye, 2 sınır kapısından geçişleri 3 ay uzattı

Suriye, 2 sınır kapısından geçişleri 3 ay uzattı
Güncelleme:

Birleşmiş Milletler, Suriye hükümetinin Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarını insani yardımlar için 3 ay daha açık tutma kararı aldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, 6 Şubat'ta meydana gelen ve Suriye'de de 8 bin kişinin hayatını kaybettiği Maraş depremlerinin ardından ülkeye Türkiye ile sınır kapıları üzerinden yapılan insani yardımlar ile ilgili açıklamada bulundu.

AA'nın aktardığına göre, Griffiths, Suriye'nin Öncüpınar (Bab Al Salam) ve Çobanbey (Al Rai) sınır kapılarını insani yardımlar için 3 ay daha açık tutma kararı aldığını açıkladı.

'SURİYE'NİN KARARI MEMNUNİYET VERİCİ'

Griffiths, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son 3 aydır Öncüpınar ve Çobanbey geçişleri, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Suriyelilere yardım etmek için hayati bir hat oldu. Suriye Hükümeti'nin 3 ay daha (bu geçişleri) BM yardımına açık tutma kararı memnuniyet verici" ifadelerini paylaştı.

Ne olmuştu?

Suriye hükümeti, 6 Şubat'taki Maraş merkezli depremlerin ardından Öncüpınar ve Çobanbey sınır kapılarının BM Suriye sınır ötesi insani yardımları için 3 ay süreyle kullanılmasına izin vermişti. Suriye hükümeti, bu sabah süresi dolan bu iki sınır kapısının sınır ötesi yardımlar için 3 ay daha, 13 Ağustos'a kadar kullanılmasına rıza verdi. İnsani yardımlar için BM Güvenlik Konseyi kararıyla yetkilendirilen tek sınır kapısı Cilvegözü (Bab Al-Hawa) ise 10 Temmuz'a kadar açık kalacak.

text-ad
Türkiye'de 1855'teki yanardağ felaketinin yutttuğu, lavların altındaki köyler görüntülendi! Türkiye'de 1855'teki yanardağ felaketinin yutttuğu, lavların altındaki köyler görüntülendi! ENAG Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı ENAG Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı Kim Milyoner Olmak İster'de bir milyonluk soruyu açtıran Günay teyze fenomen çıktı Kim Milyoner Olmak İster'de bir milyonluk soruyu açtıran Günay teyze fenomen çıktı Çocukların tartışmasına büyükler karıştı, silahlar konuştu! Çok sayıda yaralı var! Çocukların tartışmasına büyükler karıştı, silahlar konuştu! Çok sayıda yaralı var! Kurtlar Vadisi efsanesi yıllar sonra ortaya çıktı: Son halini gören onu tanıyamadı! Kurtlar Vadisi efsanesi yıllar sonra ortaya çıktı: Son halini gören onu tanıyamadı! Tartışmalı 2025 LGS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı Tartışmalı 2025 LGS tercih ve yerleştirme sonuçları açıklandı Akasya Durağı’nın Zeyno'su evlendi; gelinliği sosyal medyayı salladı Akasya Durağı’nın Zeyno'su evlendi; gelinliği sosyal medyayı salladı Derin Talu yaşadığı taciz kabusunun korkusunu atmak için soluğu burada aldı Derin Talu yaşadığı taciz kabusunun korkusunu atmak için soluğu burada aldı Konutta peşinatsız, taksitsiz ve faizsiz Gayrimenkul Sertfikası dönemi bugün başlıyor Konutta peşinatsız, taksitsiz ve faizsiz Gayrimenkul Sertfikası dönemi bugün başlıyor Hadise bu sefer isyan edip, hüngür hüngür ağladı! Hadise bu sefer isyan edip, hüngür hüngür ağladı!
Muson değil adeta ölüm yağmuru: Ölü sayısı 300'e ulaştı! Muson değil adeta ölüm yağmuru: Ölü sayısı 300'e ulaştı! CHP'ye ''erken seçim isteten'' seçim anketi ortaya çıktı CHP'ye ''erken seçim isteten'' seçim anketi ortaya çıktı İşte dün bakkal ve marketlerde sigara bulamamanızın nedeni: Sigaraya bir zam daha geldi! İşte dün bakkal ve marketlerde sigara bulamamanızın nedeni: Sigaraya bir zam daha geldi! Denize kıyısı olmayan şehrimizin plajında ortalık bir anda karıştı: Çok sayıda yaralı var! Denize kıyısı olmayan şehrimizin plajında ortalık bir anda karıştı: Çok sayıda yaralı var! Yeni Akit'ten Beşiktaş taraftarını ayaklandıran skandal manşet! Yeni Akit'ten Beşiktaş taraftarını ayaklandıran skandal manşet! TÜİK Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı TÜİK Temmuz 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı Para transferi yaparken ''borç'', ''alacak'', ''verecek'' yazma devri bitiyor! Para transferi yaparken ''borç'', ''alacak'', ''verecek'' yazma devri bitiyor! Süper Lig'e Kerem Aktürkoğlu bombası düştü Süper Lig'e Kerem Aktürkoğlu bombası düştü Enflasyon açıklandı; Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu Enflasyon açıklandı; Ağustos ayı kira zam oranı belli oldu Çanakkale Ayvacık'ı yakan psikopatlar yakalanıp, serbest bırakıldı! Çanakkale Ayvacık'ı yakan psikopatlar yakalanıp, serbest bırakıldı!