Sinagoga molotof kokteylli saldırı

Sinagoga molotof kokteylli saldırı
Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir sinagoga molotof kokteyli saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bir açıklama yapan Başbakan Scholz, "Yahudi karşıtlığının Almanya'da yeri yok" dedi.

İsrail-Filistin çatışması 12'inci gününde devam ederken, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan bir sinagoga molotof kokteyli atıldı. Başbakan Olaf Scholz, olaya ilişkin açıklamasında, 'antisemitizmin Almanya'da yeri olmadığını' söyledi.

Reuters'ın haberine göre, kapüşonlu iki erkek 18 Ekim Çarşamba sabahı Berlin'in merkezindeki bir sinagoga molotof kokteyliyle saldırdı. Polis, inceleme yaparlarken Yahudi karşıtı sloganlar atan bir kişinin de gözaltına alındığı bilgisini verdi. Polis, iki molotof kokteylinin kaldırımda patladığını, orada yandıktan sonra hasara neden olmadan söndüğünü bildirdi. Güvenlik servisinin de olayı soruşturduğu açıklandı.

'YAHUDİ KARŞITLIĞININ ALMANYA'DA YERİ YOK'

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e düzenlediği 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan çatışmalar nedeniyle Almanya'daki Yahudi kurumlarındaki güvenlik artırılmıştı.

Resmi ziyaret kapsamında Mısır'da bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün erken saatlerde yaşanan saldırıya ilişkin, "Öfke içinde olduğumu söylemek istiyorum. Bazılarının bağırarak söyledikleri ve yaptıkları beni öfkelendiriyor." diye konuştu. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden de açıklama yapan Başbakan Scholz, "Yahudi kurumlarına saldırılar ve sokaklarımızdaki şiddet eylemleri alçakça eylemlerdir; bunlara hoşgörü gösterilemez. Yahudi karşıtlığının Almanya'da yeri yok" dedi.

17 Ekim Salı akşamı Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaşanan patlamada en az 500 kişi hayatını kaybetmiş, Filistinli yetkililer saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. İsrail ordusu ise saldırıdan İslami Cihad'ın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

text-ad
Bir ay önce ortadan kaybolan emlakçının çürümüş cesedi bulundu Bir ay önce ortadan kaybolan emlakçının çürümüş cesedi bulundu 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamayınca Vali'den yardım istedi... 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamayınca Vali'den yardım istedi... Beştepe'de Abdullah Gül rahatsızlığı: ''Doğrusu bizi çok üzdü, hiç yakıştıramadım'' Beştepe'de Abdullah Gül rahatsızlığı: ''Doğrusu bizi çok üzdü, hiç yakıştıramadım'' Baba ile iki kızı hayatını kaybetmişti: Aynı bölgede ikinci heyelan Baba ile iki kızı hayatını kaybetmişti: Aynı bölgede ikinci heyelan 4 ülkeyi karanlığa gömen elektrik kesintisinin nedeni ortaya çıktı 4 ülkeyi karanlığa gömen elektrik kesintisinin nedeni ortaya çıktı Ünlü oyuncu Peker Açıkalın'dan kötü haber Ünlü oyuncu Peker Açıkalın'dan kötü haber FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in mezarında dikkat çeken manzara FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in mezarında dikkat çeken manzara Erdoğan, Özgür Özel'i İstanbul depremi üzerinden vurdu Erdoğan, Özgür Özel'i İstanbul depremi üzerinden vurdu Devletten usulsüz maaş alan binlerce kişi tespit edildi: Faiziyle geri alınacak Devletten usulsüz maaş alan binlerce kişi tespit edildi: Faiziyle geri alınacak Kış gibi geçecek bir hafta daha.... Çok sayıda ilimizde yağmur bekleniyor! Kış gibi geçecek bir hafta daha.... Çok sayıda ilimizde yağmur bekleniyor!
İstanbul içinde deprem göçü başladı: 6.2'lik deprem sonrası bu ilçelere talep arttı İstanbul içinde deprem göçü başladı: 6.2'lik deprem sonrası bu ilçelere talep arttı Altın fiyatlarında beklenen oldu... Güvenli limanda dikkat çeken hareketlilik! Altın fiyatlarında beklenen oldu... Güvenli limanda dikkat çeken hareketlilik! Külçe külçe altın, deste deste para... Hepsi havalimanında ele geçirildi Külçe külçe altın, deste deste para... Hepsi havalimanında ele geçirildi Kütahya'da İstanbul'dan da hissedilen deprem Kütahya'da İstanbul'dan da hissedilen deprem Yeni Göbeklitepe mi? Köylüler hayvan otlatırken keşfetti Yeni Göbeklitepe mi? Köylüler hayvan otlatırken keşfetti Mehmet Ali Erbil'in eski sevgilisi Gülseren Ceylan Erbil hakkında skandal suçlamalar Mehmet Ali Erbil'in eski sevgilisi Gülseren Ceylan Erbil hakkında skandal suçlamalar TOKİ’den 43 ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle yeni kampanya TOKİ’den 43 ilde yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle yeni kampanya Galatasaray'a Osimhen müjdesi! Bonservisinin nasıl alınacağı belli oldu! Galatasaray'a Osimhen müjdesi! Bonservisinin nasıl alınacağı belli oldu! Üniversitenin diploma iptal kararı yargıdan döndü Üniversitenin diploma iptal kararı yargıdan döndü Erdoğan'dan dikkat çeken Suriyeli açıklaması: ''Tahtımı veririm, tacımı veririm ama...'' Erdoğan'dan dikkat çeken Suriyeli açıklaması: ''Tahtımı veririm, tacımı veririm ama...''