Rusya'ya soğuk duş ! AİHM son sözü söyledi

Rusya'ya soğuk duş ! AİHM son sözü söyledi
Güncelleme:

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 330 kişinin öldüğü Beslan katliamıyla ilgili Moskova yönetimini suçlu buldu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2004 yılında gerçekleşen Beslan katliamıyla ilgili Rusya kararını açıkladı. AİHM 330 kişinin öldüğü saldırı için "Rusya katliamı önlemek için başarısız oldu" diyerek Moskova yönetimini suçlu buldu. "Rusya ciddi hatalar yaptı" hükmüne aran AİHM, kurbanların ve sağ kurtulanların ailelerine 3 milyon dolardan fazla tazminat ödeneceğini belirtti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Rusya'nın 2004'te yılında Beslan şehrinde 330 kişinin ölmesine yol açan okul kuşatması sırasında katliamı önlemek adına bütün imkanlarını kullanıp kullanmadığına dair kararını açıkladı. AİHM "Rusya'nın katliamı önlemek için ciddi hatalar yaptığına" hükmetti. Rusya, kurbanların ve sağ kurtulanların ailelerine 3 milyon dolardan fazla tazminat ödeyecek.

Ayrılıkçı Çeçenler, okulda çoğunluğu çocuk 1000 kadar kişiyi rehin almıştı. Rus güvenlik güçlerinin binaya baskınıyla kuşatma sona ermişti.

Hayatta kalanlar operasyonda aşırı güç kullanıldığını öne sürüyor. Yıllar önce sona eren ve Rusya'nın yürüttüğü soruşturmada, hayatını kaybedenlerin 186'sının çocuk olduğu olayla ilgili hiçbir Rus yetkili sorumlu tutulmamıştı.

Rusya'ya soğuk duş ! AİHM son sözü söyledi - Resim : 1

PATLAYICILAR BASKET POTALARINA YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Okulların açıldığı gün başlayan kuşatmada, 1000'den fazla kişi patlayıcıların basketbol potasına yerleştirildiği spor salonunda rehin tutulmuştu.

Kuşatmayı gerçekleştirenler Rusya'nın askerlerini Çeçenistan'dan çekmesini istiyordu.

Kuşatma üçüncü gününde iki şiddetli patlama ile sona erdi. Kuşatmayı gerçekleştirenlerden sadece biri canlı ele geçirildi.

Olayın üzerinden yıllar geçmişken kurbanların aileleri ve hayatta kalanlar, hala kuşatmanın daha az kişinin hayatını kaybetmesiyle sona erdirilip erdirilemeyeceğini sorguluyor. Sorumluların bulunması isteniyor.

400'den fazla kişi de Strasbourg'daki AİHM'e bu sorulara cevap bulmak amacıyla başvurmuştu.

Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu
Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama