Rusya'dan ABD seçimleriyle ilgili ilk açıklama

Rusya'dan ABD seçimleriyle ilgili ilk açıklama
Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçildiği 2016 seçimlerine müdahale etmekle suçlanan Rusya'dan son seçimlerle ilgili açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, delege sayısı bakımından Demokrat Joe Biden'ın önde gittiği, fakat kritik eyaletlerde oy sayımının devam ettiği ABD seçimlerine ilişkin, netlik olmadığı için henüz bir yorum yapamayacaklarını söyledi.

EN YETKİLİ İSİM: MÜDAHALE KANITI YOK

ABD’de İç Güvenlik Bakanlığı'nın en üst düzey siber güvenlik yetkilisi Christopher Krebs, ABD hükümetin elinde herhangi bir yabancı gücün oy sayımına müdahale ettiğine dair bir kanıt olmadığını söylemişti.

Christopher Krebs yaptığı açıklamada, "Herhangi bir yabancı düşmanın Amerikalıların oy vermesini veya oy pusulalarını değiştirmesini engellediğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını" söyledi.

2016 SEÇİMLERİNDEN SONRA KIYAMET KOPMUŞTU 

ABD istihbarat teşkilatları, 2016'da Rusya'nın Donald Trump lehine ABD seçimlerinin sonucunu değiştirme çalışmalarının arkasında olduğu sonucuna varmıştı.

Krebs, "Yabancı aktörlerin devam eden oy sayımını ve sonuçların nihai bildirimini hedefleme veya bozma girişimlerine karşı tetikte kalacağız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Demokratları seçimlerde usulsüzlük yapmakla suçlayarak birçok eyalette yasal işlem başlatmıştı, ancak iddialarını destekleyecek bir kanıt henüz sunmadı.

Etiketler abd Rusya seçim
Harran Üniversitesi'nda skandal fuhuş iddiası Harran Üniversitesi'nda skandal fuhuş iddiası Mantar toparken şans eseri başına talih kuşu kondu Mantar toparken şans eseri başına talih kuşu kondu İki genç kızın katilinin annesi konuştu: ''İkbal de intihara kalkışmıştı'' İki genç kızın katilinin annesi konuştu: ''İkbal de intihara kalkışmıştı'' DEM Parti'den Bahçeli'ye müzakere teklifi DEM Parti'den Bahçeli'ye müzakere teklifi İzmir Havalimanı'nda kaçakçılara ameliyat: Cinsel organlarından onlarca külçe altın çıktı İzmir Havalimanı'nda kaçakçılara ameliyat: Cinsel organlarından onlarca külçe altın çıktı Bankaların hoş geldin faizleri uçtu: 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? Bankaların hoş geldin faizleri uçtu: 250 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar? Okul önünde mastürbasyon yapan sapık suçüstü yakalandı Okul önünde mastürbasyon yapan sapık suçüstü yakalandı Discord'taki mide bulandıran iddiaların hedefindeki isimden ilk açıklama Discord'taki mide bulandıran iddiaların hedefindeki isimden ilk açıklama 12 gündür aranıyordu... Pelin'in cesedi ormanda bulundu 12 gündür aranıyordu... Pelin'in cesedi ormanda bulundu Korkunç olayın ses kaydı çıktı: ''Allah belamı versin, hemen gel. Adam ölüyor, hemen gel'' Korkunç olayın ses kaydı çıktı: ''Allah belamı versin, hemen gel. Adam ölüyor, hemen gel''
İstanbul'daki kadın katilinin intiharındaki 3'üncü kişinin kimliği belli oldu İstanbul'daki kadın katilinin intiharındaki 3'üncü kişinin kimliği belli oldu Cem Garipoğlu'nun DNA testi sonucu belli oldu Cem Garipoğlu'nun DNA testi sonucu belli oldu Olay iddia: Ünlü köftecinin ürünlerinde domuz eti çıktı, bakanlık ismini açıklayamadı Olay iddia: Ünlü köftecinin ürünlerinde domuz eti çıktı, bakanlık ismini açıklayamadı Türkiye’de en ucuz otomatik vitesli 10 araç belli oldu: 892 bin TL'den başlıyor Türkiye’de en ucuz otomatik vitesli 10 araç belli oldu: 892 bin TL'den başlıyor İstanbul'da yine sapık dehşeti: Genç kadını takip edip, taciz etti İstanbul'da yine sapık dehşeti: Genç kadını takip edip, taciz etti Türkiye'de en yüksek maaş hangi sektörde? İşte en çok kazandıran meslekler Türkiye'de en yüksek maaş hangi sektörde? İşte en çok kazandıran meslekler 613 km menzilli bir elektrikli model daha Türkiye'de: Fiyatı belli oldu 613 km menzilli bir elektrikli model daha Türkiye'de: Fiyatı belli oldu Müge Anlı'da yine olay var: Canlı yayında eşinin yüzüne tükürdü Müge Anlı'da yine olay var: Canlı yayında eşinin yüzüne tükürdü Türkiye onu Çarli'nin Cilvenaz'ı olarak tanımıştı: Yıllar sonra ortaya çıktı Türkiye onu Çarli'nin Cilvenaz'ı olarak tanımıştı: Yıllar sonra ortaya çıktı Narin'in ailesinden karşı hamle: Suç duyurusunda bulundular Narin'in ailesinden karşı hamle: Suç duyurusunda bulundular