RUSYA AÇIKLADI: PUTİN VE ERDOĞAN ANLAŞTI

RUSYA AÇIKLADI: PUTİN VE ERDOĞAN ANLAŞTI

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 füze satışıyla ilgili anlaştığı açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 füze savunma sistemi satın alma konusunda anlaştığını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta Kremlin'de gerçekleştirdikleri görüşmede Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi gönderilmesini görüştükleri belirtilmişti.

PUTİN-ERDOĞAN S-400 KONUSUNDA ANLAŞTI
Görüşme sonrası Kremlin Sözcüsü Peskov'dan yapılan açıklamada,  Putin ve Erdoğan'ın S-400 konusunda anlaştığı duyuruldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Fİkri Işık, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 uzun menzilli hava savunma sistemlerine yönelik görüşmelere dair yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde bir ilerleme var ancak 'bugün imza' noktasında değiliz ama görüşmeler sürüyor" dedi.

S-400'LER İÇİN RUSYA'YLA İMZA ATAN İLK ÜLKE ÇİN OLMUŞTU
Diğer yandan Türkiye, S-400 bataryaları satın alması halinde, bir Rus savunma sisteminin konuşlandığı ilk NATO ülkesi olmayacak. Zira Yunanistan'ın Girit Adası'nda S-300 savunma sistemleri bulunuyor.

S-400 sistemleri için Rusya ile anlaşma imzalayan ilk yabancı ülke Çin, ikinci ülkeyse Hindistan olmuştu.

rusya-dan-gundeme-oturacak-aciklama-putin-9375701_6350_m.jpg

S-400 FÜZE SİSTEMİ NEDİR?

S-400 hava savunma sistemi, orta menzile sahip ve S-300'den geliştirilen bir füze sistemidir. 1979'da S-300 füze sisteminin ortaya çıkmasından sonra Sovyetler Birliği'nde geliştirilme aşamasına başlansa da gelişim süreci Sovyetler Birliği'nin dağılması sebebiyle askıda kalmış ve uzun bir süreye yayılmıştır.

S-400 füze sisteminin en büyük özelliği ise S-300'e göre daha fazla hedefi aynı anda gerçek zamanlı takip edebilmesidir. Aynı zamanda gelişmiş elektronik karşı tedbirlere de sahip olan S-400 füze sistemi, barındırdığı radarlarla hayalet uçak olarak tabir edilen casus hedefleri takip edebilmektedir.

DHA

Etiketler Erdoğan Rusya putin
Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Ferrari'nin yeni hibrit süper otomobili F80 tanıtıldı Ferrari'nin yeni hibrit süper otomobili F80 tanıtıldı Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar
Yazıklar olsun... Arka Sokaklar'da tepki çeken Narin sahnesi Yazıklar olsun... Arka Sokaklar'da tepki çeken Narin sahnesi Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Depoları doldurmayın: Benzine ve motorine indirim gibi indirim geliyor Depoları doldurmayın: Benzine ve motorine indirim gibi indirim geliyor Bakanlık listeyi güncelledi: 3 firma daha daha listeye girdi Bakanlık listeyi güncelledi: 3 firma daha daha listeye girdi Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu