Rusya - ABD krizinde 3 senaryo ! Savaş çıkabilir

Rusya - ABD krizinde 3 senaryo ! Savaş çıkabilir
Güncelleme:

ABD ile Rusya arasındaki büyük krizin ardından bu 3 senaryo konuşuluyor.

ABD'nin İdlib'deki katliamın ardından Suriye üssünü vurmasıyla yükselen tansiyon Rusya'da da gündeme oturdu. Rus basınına göre ABD-Rusya ilişkilerinde bundan sonra ne olabileceğine dair 3 senaryo konuşuluyor.

TurkRus'un Rossiyskaya Gazeta'dan aktardığı habere göre Rus analistler olası senaryoları şöyle sıralıyor:

1- RUSYA-ABD ARASINDA SICAK ÇATIŞMA

Bazı uzmanlar, ABD saldırısının ardından Rusya'nın bölgede kendi askeri varlığına dair bir 'gösteri' yaparak gözdağı verebileceği düşüncesinde. Eğer ABD saldırısı tekrarlanırsa Suriye topraklarında konuşlandırılmış hava savunma füzeleri ile bazı ABD füzelerinin düşürülebileceği konuşuluyor. Rus analist Aleksey Fenenko, ABDsaldırısını tekrarlarsa Rusya'nın güç kullanarak karşılık vermek zorunda kalabileceğini, bunun nükleer silah kullanımını tümüyle ihtimal dışı bırakmayan bir senaryo olduğunu savunuyor.

2- UÇURUMUN KENARINA YOLCULUK

Habere göre değerlendirme yapan bir başka analist Dmitri Suslov. Suslov, Trump'ın askeri adımlarının "Bush yönetiminin light (hafif) versiyonu" anlamına geleceğini savunuyor. ABD'nin yeniden Esad'ın gitmesini şart koşması durumunda Rusya'nın "müttefikini satmamak" zorunda olduğunu söyleyen uzmana göre, Trump'ın zayıf görünmemek için yaptığı gövde gösterisi Moskova-Washington ilişkilerini uçurumun kenarına getirip orada bırakabilir. Küba krizi buna örnek gösteriliyor.

3- DİPLOMATİK ÇÖZÜM

Habere göre Rusya'da konuşulan en iyimser senaryo bu. Rus analistlere göre Rusya'nın ABD'ye askeri bir yanıt vermeyek konuyu uluslararası örgütlere ve kamuoyuna "ABD saldırganlığı" olarak lanse etmeye çalışacak. Bu senaryoda Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını arttırmayı gerektirecek bir durum olmadığı savunuluyor. Bu görüşe göre, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Moskova ziyaretiyle zorlu bir pazarlık süreci başlayabilir.

Etiketler abd Rusya savaş kriz
Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Genç kadın yalnız yaşadığı evinde katledildi Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a beddua: ''Allah belanı versin!'' Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Eli kanlı, bebek katili yenidoğan çetesinin hemşirelerinden kan donduran itiraflar Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Üniversiteli kıza kabusu yaşattılar: ''Kaçırıp, tecavüz edip, videoya çekerek şantaj yaptılar'' Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi soruşturmasına hastanesinin adı karışan eski bakandan ilk açıklama Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Yenidoğan çetesi üyesi doktor ve hemşirelerin isimleri de ifşa oldu Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Kabinede revizyon çalışmaları başladı: İşte kulislerdeki ''yolcu bakanlar'' listesi Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Süper Lig'in milyonluk ''kayıp transferleri'' listesi belli oldu Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Karı gören, atkısını, beresini ve eldivenini giyip soluğu orada aldı Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu Cem Yılmaz'ın yalan makinesine bağlı verdiği yanıtlar olay oldu
Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Şeyma Subaşı ''aradığı romantizmi'' yeni aşkında bulduğunu bu fotoğrafla ilan etti Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Fiş vermeyene de, fiş almayana da ceza yürürlükte Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek Sigaranın bir ''mucizesi'' daha ortaya çıktı: Sigara içenler ''öldüm artık içemem'' diye üzülmeyecek TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar TFF'den 19 hakeme neşter: Bu sezon bir daha düdük çalamayacaklar Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı Dilan Polat Ablası Sıla Doğu'yla dudak dudağa partileyince ortalık karıştı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı MasterChef mutfağını karıştıracak skandal: Nigar'ın eşinin Hakan'ı tehdit ettiği mesaj ortaya çıktı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Meteoroloji'den çok sayıda kente yağış ve kar uyarısı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Türk Bayrağı'nı indirdiği iddia edilmişti, işin aslı bambaşka çıktı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Dev kulüpten Kerem Aktürkoğlu itirafı Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi Kadın iç çamaşırlarında ''toksik'' kimyasal madde tespit edildi