Putin’den kritik S400 açıklaması

Putin’den kritik S400 açıklaması
Güncelleme:

. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in hafta sonunda S400'lerin teslimatı ile ilgili bir telefon görüşmesinin gerçekleştiği açıklandı. İkilinin "Uygulama aşamasında olan bir anlaşma" hakkında konuştuğu belirtildi.

Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 Temmuz’da telefonla görüştüğünü açıklayan Kremlin, sürecin uygulama aşamasında olduğunu duyurdu.

Kremlin Sözcüsü Peskov'a, Rusya lideri Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Temmuz'daki telefon görüşmelerinde S-400 anlaşmasını da ele alıp almadıkları soruldu. Peskov soru karşısında, "Tabii ki bundan bahsettiler. Söz konusu anlaşma gerçekleştirilme aşamasında" dedi. 

Kremlin Sözcüsü, söz konusu anlaşmanın tam olarak hangi aşamada olduğu sorulunca ise "Olması gereken aşamada. Daha ayrıntılı bilgi vermem mümkün değil" yanıtını verdi.

Rus savunma sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatının hangi aşamada olduğu soruları karşısında Erdoğan, söz konusu sistemin gönderim hazırlıklarının devam ettiğini söylemişti.

S-400 bataryalarının Türkiye'ye teslimatının bu ay içerisinde başlaması planlanıyor.
 
 
 

Seçiniz...

Başkent'te 400 milyon dolarlık arazi davalık oldu Başkent'te 400 milyon dolarlık arazi davalık oldu Yağışlar şiddetini arttıracak, çamur yağmurları geliyor! Yağışlar şiddetini arttıracak, çamur yağmurları geliyor! Benzin zammında sürpriz gelişme Benzin zammında sürpriz gelişme TRT, boykot çağrısı yapan ünlü oyuncu Aybüke Pusat'ı kovdu TRT, boykot çağrısı yapan ünlü oyuncu Aybüke Pusat'ı kovdu AK Partili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken boykot yorumu AK Partili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken boykot yorumu Bayramdan rekorla çıkan altın fiyatlarında yeni yön için olay olan tahmin Bayramdan rekorla çıkan altın fiyatlarında yeni yön için olay olan tahmin ORC'den yeni anket: İmamoğlu'nun tutuklanması AK Parti'nin oylarını eritti ORC'den yeni anket: İmamoğlu'nun tutuklanması AK Parti'nin oylarını eritti İstanbul'da kimyasal alarm! Bir anda dumanlar yükselmeye başladı! İstanbul'da kimyasal alarm! Bir anda dumanlar yükselmeye başladı! Adana'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 8 yaralı Adana'da katliam gibi kaza: 5 ölü, 8 yaralı Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirdi! Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de devirdi!
Konut kredisi faiz oranları 18 ayın en düşüğünde: En uygun kredi hangi bankada? Konut kredisi faiz oranları 18 ayın en düşüğünde: En uygun kredi hangi bankada? TRT Aybüke Pusat'ı kovdu, tepki AK Partili isimden geldi TRT Aybüke Pusat'ı kovdu, tepki AK Partili isimden geldi Zeki Demirkubuz'dan Aybüke Pusat'a teklif Zeki Demirkubuz'dan Aybüke Pusat'a teklif Yapay zeka Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için skor verdi Yapay zeka Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için skor verdi Senaristin boykot açıklaması sonrası o dizi yayından kaldırıldı Senaristin boykot açıklaması sonrası o dizi yayından kaldırıldı Jennifer Lawrence 2. kez anne oldu Jennifer Lawrence 2. kez anne oldu TRT bir oyuncuyu daha kara listeye ekledi TRT bir oyuncuyu daha kara listeye ekledi Cem Yılmaz isyan etti: ''TRT bizim devlet kanalı değil miydi?'' Cem Yılmaz isyan etti: ''TRT bizim devlet kanalı değil miydi?'' İstanbul'da silahlı saldırıya uğrayan bekçi şehit oldu İstanbul'da silahlı saldırıya uğrayan bekçi şehit oldu Somer Sivrioğlu 2 Nisan'da restoranını kapattı Somer Sivrioğlu 2 Nisan'da restoranını kapattı