Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
Güncelleme:

2024 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu. Japon kuruluş Nihon Hidankyo "nükleer silahlardan arındırılması" çalışmaları için bu yılki Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu.

2024 Nobel Barış Ödülü, Japonya'da Hiroşima ve Nagasaki'deki nükleer bomba kurbanlarını temsil eden ve nükleer silahların kaldırılması için kampanya yürüten Nihon Hidankyo kuruluşuna verildi.

 Nihon Hidankyō kuruluşu, Japonya hükümetine nükleer silah mağdurlarına desteği artırması için baskıda bulunmak ve dünya çapında hükümetlere nükleer silahların kaldırılması için lobi yapmak amacıyla kuruldu.

Nihon Hidankyō'nun kuruluşunda, Japonya'ya ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda attığı nükleer bombalara atıfla 'bombadan kurtulan' ve 'radyoaktiviteye maruz kalan kişi' gibi anlamları bulunan 'hibakusha'lar yer aldı.

İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü Yüzde 9'luk zam kesinleşti: Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Yüzde 9'luk zam kesinleşti: Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' Sahra Çölü göle döndü: Şaşkına çeviren görüntüler Sahra Çölü göle döndü: Şaşkına çeviren görüntüler
Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti