Merkel'in sözcüsünden Türkiye için flaş açıklama

Merkel'in sözcüsünden Türkiye için flaş açıklama
Güncelleme:

Almanya Başbakanı Merkel'in sözcüsü Seibert, Türkiye'den gelen tepkilere yanıt verdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye ile ilişkilere dair açıklamalarda bulundu.

Sözcü Seibert, Alman parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul ettiği tasarının onaylaması üzerine Türkiye'den gelen tepkilere yanıt verdi.

Gazetecilere konuşan Seibert, Almanya'nın Türkiye ile göç krizi de dahil olmak üzere derin bir işbirliği olduğunun altını çizdi. Sözcü, "Böyle sıkı bağlar, görüşlerdeki farklılıkların üstesinden gelebilir" diye konuştu.

Almanya'da üç milyon Türk olduğunu söyleyen Seibert, Merkel'in Almanya'da yaşayan Türklere şu mesajı verdiğini belirtti:

"Siz bizim ülkemizin parçası olmaya devam edeceksiniz."

Sözcü, ülkelerinin demokratik kültürü içerisinde farklı görüşler olabileceğini ancak bunların barışçıl bir şekilde ifade edilebileceğini ekledi.

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'den Almanya'ya tepki yağmıştı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Ankara'ya geri çağrılırken; Başbakan Binali Yıldırım karar için "Tarihi bir hata" diye konuşmuştu.

text-ad
''Karadeniz'in vampiri'' geri döndü: Kafanızı nereye çevirirseniz oradalar! ''Karadeniz'in vampiri'' geri döndü: Kafanızı nereye çevirirseniz oradalar! Sokak ortsında kadına şiddet dayağı: ''Ablama şiddet uyguladı!'' Sokak ortsında kadına şiddet dayağı: ''Ablama şiddet uyguladı!'' Ağustos ayının il il en geniş kapsamlı son seçim anketinin sonuçları açıklandı Ağustos ayının il il en geniş kapsamlı son seçim anketinin sonuçları açıklandı Ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar ''haraç almak ve tehdit'' iddiasıyla gözaltına alındı! Ünlü oyuncu Ufuk Bayraktar ''haraç almak ve tehdit'' iddiasıyla gözaltına alındı! Gündeme bomba gibi düşen iddia için MSB'den ilk açıklama! Gündeme bomba gibi düşen iddia için MSB'den ilk açıklama! 1 Euro 47 TL tatili bitti... Gurbetçiler sınır kapılarında metrelerce kuyruk oluşturdu 1 Euro 47 TL tatili bitti... Gurbetçiler sınır kapılarında metrelerce kuyruk oluşturdu Fenerbahçe, 10 kişi kalan Benfica ile Kadıköy'de berabere kaldı Fenerbahçe, 10 kişi kalan Benfica ile Kadıköy'de berabere kaldı İstanbul'da SMA ve DMD yardım stantları yasaklandı! İstanbul'da SMA ve DMD yardım stantları yasaklandı! Defne Samyeli'den Rasim Ozan Kütahyalı'nın hadsizliğine çok sert ve imalı tepki! Defne Samyeli'den Rasim Ozan Kütahyalı'nın hadsizliğine çok sert ve imalı tepki! İstanbul Valiliği'nden ''sokak hayvanlarını toplayın'' kararı! İstanbul Valiliği'nden ''sokak hayvanlarını toplayın'' kararı!
Bu sefer de bir kişinin kulağını kestiği görüntüler de ortaya çıktı! Bu sefer de bir kişinin kulağını kestiği görüntüler de ortaya çıktı! Talihsiz yavru goril Zeytin 8 ay sonra Türkiye'ye veda etmeye hazırlanıyor! Talihsiz yavru goril Zeytin 8 ay sonra Türkiye'ye veda etmeye hazırlanıyor! Plajda korkunç ölüm: Dalgalarla açığa sürüklenen genç boğuldu Plajda korkunç ölüm: Dalgalarla açığa sürüklenen genç boğuldu Ajda Pekkan 80'e 1 kala ''şaşırtmaya'' devam ediyor: Artık tanımak mümkün değil! Ajda Pekkan 80'e 1 kala ''şaşırtmaya'' devam ediyor: Artık tanımak mümkün değil! Defne Samyeil'nin kızı Derin Talu aradığı aşkı buldu, yeni sevgilisini böyle ilan etti! Defne Samyeil'nin kızı Derin Talu aradığı aşkı buldu, yeni sevgilisini böyle ilan etti! İktidar zincir marketlere Cumhur Reyonu kurmaya hazırlanıyor İktidar zincir marketlere Cumhur Reyonu kurmaya hazırlanıyor Yangında cehenneme dönen cennette tabiat ana kendi kendine geri döndü! Yangında cehenneme dönen cennette tabiat ana kendi kendine geri döndü! Tepkiler çığ oldu... Türk Bayrağı'nda direk dansı rezaleti! Tepkiler çığ oldu... Türk Bayrağı'nda direk dansı rezaleti! Hastanelerin bu 2 servisinde  mesai saatleri değişti Hastanelerin bu 2 servisinde mesai saatleri değişti Hastanede boşanma aşamasındaki eş dehşeti: Eşine kurşun yağdırdı! Hastanede boşanma aşamasındaki eş dehşeti: Eşine kurşun yağdırdı!