Irak'tan al haberi: Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımı

Irak'tan al haberi: Türkiye ile Suriye arasında normalleşme adımı
Güncelleme:

Irak Başbakanı Muhammed Sudani, Suriye ile Türkiye arasında uzlaşma ve diyalog zemini oluşturmaya çalıştıklarını açıkladı.

Habertürk‘te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Sudani, Suriye’nin güvenliğinin, Irak’ın güvenliği ve istikrarı anlamına geldiğini belirterek, “Bölge ülkelerinin bakış açılarının yakın bir zemine oturtulmasında Irak’ın rolü merkezi bir konumda ve önemli. Sizin de zikrettiğiniz gibi Suudi Arabistan ve İran arasında yakınlık kurulmasında Irak aktif bir rol üstlendi. Şu an aralarında özel bir ilişki var ve kesinlikle bu çok kolay bir durum değildi. Çünkü ilişkiler gergin bir süreçle paralel gidiyordu. Ama başarılı olduk ve bölge de bundan kazandı. Çünkü bizim hedefimiz bu. Bölge ülkeleri birbiriyle uyumlu hale nasıl gelir diye böyle bir rol üstlendik. Suriye ve Türkiye arasında da böyle bir uzlaşma ve diyalog zemini oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

 Erdoğan ve Beşer Esad’la daha önce bu konuyla ilgili konuştuğunu söyleyen Sudani, “Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor ve inşallah yakında bu bağlamda bazı adımlar olacak” dedi.

Ayrıca Erdoğan’a Iraklı turistlerin Türkiye’ye gidişinde daha fazla kolaylıklar sağlanmasını talep ettiğini belirten Sudani, Irak’tan pek çok kişinin Türkiye’de ikamet etmek istediğini ve konut aldığını söyledi.

Habertürk