İki ülke Müslümanları kabul etti

İki ülke Müslümanları kabul etti
Güncelleme:

Denizin ortasında 40 gündür yaşam mücadelesi veren Rohingyalı Müslümanlar iki ülkede kalacak.

Vatandaş sayılmadıkları için ayrımcılığa uğradıkları Myanmar'dan kaçarak Malezya, Endonezya veTayland'a sığınan Rohingyalı Müslümanların bir kısmının 40 gündür denizin ortasında verdikleri yaşam mücadelesi sona erdi.

MALEZYA VE ENDONEZYA 1 YILLIĞINA KABUL ETTİ

Malezya ve Endonezya hükümetleri, uluslararası çözüme varılana kadar göçmenleri 1 yıl süreliğine misafir edeceğini açıkladı. Birlikte açıklama yapan iki ülke, göçmenlere verilecek bir yıllık sürenin ardından uluslararası bir karara varılmazsa göçmenleri geri göndereceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, hala deniz üzerinde olan 7 bin kaçak göçmene de yardımların devam edeceğini belirtildi.

TSK MYANMAR'A GİDİYOR

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davutoğlu, "Myanmar'dan yola çıkan genç, yaşlı, kadın, erkek, çilekeş insanlara ulaşmak için göç örgütüyle birlikte silahlı kuvvetlerimize ait bir gemiyle birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz"dedi.

GÖÇMEN SAYISI 4 AYDA 25 BİNE ULAŞTI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) verilerinden derlenen bilgiye göre, denizyoluyla bölgedeki ülkelere ulaşmaya çalışan göçmen sayısı, 2015'in ilk dört ayında geçen yıla göre iki kat artarak 25 bine ulaştı.

GÖÇMENLERİN ÇOĞU ROHİNGYA MÜSLÜMANLARI

Güneydoğu Asya ülkelerine gitmeye çalışan göçmenlerin yüzde 60'a yakınını Myanmar'daki insan hakları ihlalleri ve şiddetten kaçan "vatansız" Rohingyalar oluşturuyor.

Birleşmiş Milletler tarafından dünyanın en korumasız azınlık grubu olarak kabul edilen Rohingyalar, şimdi de bölge ülkeleri tarafından istenmiyor. Teknelerde, Ekim 2014-Mart 2015 tarihleri arasında açlık, susuzluk ve dayak nedeniyle ölenlerin sayısının bine ulaştığı tahmin ediliyor.