HTŞ lideri Colani'den Kürtlere açık çağrı

HTŞ lideri Colani'den Kürtlere açık çağrı
Güncelleme:

Suriye'de Esad rejimini deviren HTŞ'nin lideri Colani, Suriye'de Kürtlerin gelecekte ana ortakları arasında olduğunu belirten Colani, silahlı güçlerin ise yalnızca devlet kontrolünde olacağını ifade etti.

Suriye'de 24 yıllık devlet başkanı Beşar Esad'ın devrilmesinin ardından yönetimi elen alan ve El Kaide'nin Suriye kolu olan El Nusra'dan kopan Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) lideri Muhammed el-Colani, yeni dönemdeki hedeflerine ilişkin konuştu.

AlarabyTV'ye konuşan Colani, memur maaşlarının yüzde 400 artırılması ve zorunlu askerliğin kaldırılması yönünde çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Öte yandan devletin kontrolü dışında bir silahlı güç olmayacağını belirten Colani, “Bütün silahlar yalnızca devletin kontrolünde olacak, tüm silahlı grupların silahsızlandırılması gerekiyor” dedi.

Bir gazetecinin “Kürtler ve Suriye’nin diğer halklarına mesajınız nedir?” sorusunu yanıtlayan Colani, Kürtlerin Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek “Kürtler bizimle aynı şekilde zulme uğradı. Gelecekteki Suriye’de Kürtler ana ortaklardan biri olacak ve bugünden itibaren kendilerine hiçbir haksızlık yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

Colani, Beşar Esad yönetiminin düşüşüne atıfta bulunarak, “Allah’a şükür, üzerimizdeki zulüm sona erdi. Gelecekteki Suriye’de Kürtler ana ortaklarımız olacak. Bugün itibariyle Suriye için yeni bir dönem ve yeni bir tarih başlıyor” dedi.

 

text-ad
Lise çağındaki bir grup kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi tekme tokat dövüp videoya aldı! Lise çağındaki bir grup kız öğrenci, bir başka kız öğrenciyi tekme tokat dövüp videoya aldı! İstanbul trafiğinde yaya geçidince cinayete teşebbüs kamerada! İstanbul trafiğinde yaya geçidince cinayete teşebbüs kamerada! Eğlence mekanındaki gecenin sonu kabusla bitti Eğlence mekanındaki gecenin sonu kabusla bitti CHP'li bir belediye başkanı daha ifade verdi CHP'li bir belediye başkanı daha ifade verdi Hafta sonunun hava durumu açıklandı: Çok sayıda ilimiz kışı yaşayacak! Hafta sonunun hava durumu açıklandı: Çok sayıda ilimiz kışı yaşayacak! Nakite sıkışanlara faizsiz kredi müjdesi: Üst limit 75 bin TL'ye çıktı Nakite sıkışanlara faizsiz kredi müjdesi: Üst limit 75 bin TL'ye çıktı İstanbul'da gencecik bir kadın tecavüz edildikten sonra öldürülerek yol kenarına atıldı! İstanbul'da gencecik bir kadın tecavüz edildikten sonra öldürülerek yol kenarına atıldı! Dünyanın en çok taraftarı olan futbol takımları listesi güncellendi Dünyanın en çok taraftarı olan futbol takımları listesi güncellendi Ünlü şarkıcı 15 yaş küçük sevgilisiyle sessiz sedasız evlendi Ünlü şarkıcı 15 yaş küçük sevgilisiyle sessiz sedasız evlendi Minguzzi ailesini tehdit eden şüphelinin ifadesi şoke etti Minguzzi ailesini tehdit eden şüphelinin ifadesi şoke etti
SONAR'ın VIP anketinde partilerin oy oranlarındaki değişim olay olacak SONAR'ın VIP anketinde partilerin oy oranlarındaki değişim olay olacak Hayal Köseoğlu'ndan meslektaşlarına rest: ''Seks kasediniz falan varsa...'' Hayal Köseoğlu'ndan meslektaşlarına rest: ''Seks kasediniz falan varsa...'' Mezarlıkta ''toprağın altından ses geliyor'' paniği! Mezarlıkta ''toprağın altından ses geliyor'' paniği! FIFA, 8 Türk kulübüne transfer yasağı cezası verdi! FIFA, 8 Türk kulübüne transfer yasağı cezası verdi! Ekrem İmamoğlu davası TRT'den canlı yayınlansın mı anketi açıklandı Ekrem İmamoğlu davası TRT'den canlı yayınlansın mı anketi açıklandı Başkent'te hafta sonu tatili 3 gün oldu! Başkent'te hafta sonu tatili 3 gün oldu! CHP'nin B planını Özel açıkladı: Ekrem İmamoğlu aday olamazsa ne olacak ? CHP'nin B planını Özel açıkladı: Ekrem İmamoğlu aday olamazsa ne olacak ? Koray Avcı'dan sürpriz karar: Her şeyi terk etti, artık denizde yaşıyor! Koray Avcı'dan sürpriz karar: Her şeyi terk etti, artık denizde yaşıyor! 11 yıllık minik Zehra cinayetinin sırrı çözüldü: Üvey anne, amca, yenge ve kuzeni tutuklandı! 11 yıllık minik Zehra cinayetinin sırrı çözüldü: Üvey anne, amca, yenge ve kuzeni tutuklandı! 4'üncü indirim sonrası zam geliyor... Araç sahipleri araç sahibi olalı böyle indirim görmemişti! 4'üncü indirim sonrası zam geliyor... Araç sahipleri araç sahibi olalı böyle indirim görmemişti!