Hazine Bakanı istifa etti !

Hazine Bakanı istifa etti !
Güncelleme:

Uzun zamandır ekonomik krizle mücadele edilen Arjantin'de Hazine Bakanı Nicolas Dujovne'nin görevinden istifa ettiği belirtildi. Dujovne 2017 yılından beri görev yapıyordu.

Arjantin basınında çıkan habere göre, 2017 Ocak ayından Hazine Bakanı olarak görev yapan Nicolas Dujovne, Devlet Başkanı Mauricio Macri'ye yazdığı bir mektupla görevini bıraktı.

Dujovne, Macri hükümetinin ekonomi alanında ciddi değişikliklere gerek duyduğunu belirttiği mektupta, "Hem kişisel hem de profesyonel anlamda farklı, modern, dünyayla uyum içinde Arjantin'in inşası için her şeyimi ortaya koydum. Kamu harcamalarının ve bütçe açığının azaltılması gibi birçok başarılarımız oldu. Aynı zamanda, hatalar da yaptık ve yaptığımız hataları kabul edip düzeltme konusunda şüphe etmedik." ifadelerine yer verdi.

Dujovne, Arjantin'in Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tarihindeki en büyük borç olan 57 milyar dolarlık stand-by anlaşmasında büyük rol oynamıştı.

Arjantin'de düzenlenen ön seçimlerde hükümetin büyük oranda oy kaybetmesiyle Devlet Başkanı Macri kabinesinde değişiklik yapılacağı söylentileri basında yer almıştı.

Öte yandan, Dujovne'nin yerine Hazine Bakanlığı görevine, tatilini yarıda bırakarak başkent Buenos Aires'e Macri ile görüşmek için gelen, Buenos Aires Eyaleti Ekonomi Bakanı Hernan Lacunza'nın getirilmesi bekleniyor.

Arjantin'deki ön seçimler

Ülkede, devlet başkanlığı seçimlerinin özeti olarak görülen "ön seçimler", 27 Ekim'de gerçekleşecek devlet başkanlığı seçimine katılacak adayları belirlemek için yapılıyor.

Seçimlerde muhalif Alberto Fernandez'in Herkesin Cephesi Koalisyonu geçerli oyların yüzde 47'sini, Devlet Başkanı Macri'nin liderliğindeki Değişim İçin Bir Arada Koalisyonu ise oyların yüzde 32'sini almıştı.

Seçimlerden bir gün sonra, Arjantin'de piyasalarda büyük gerileme yaşanmış, Arjantin pezosunun dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 30'u aşmış ve ülke risk puanı da 800'den 1800'e yükselmişti.

Devlet Başkanı Macri'nin, aralarında asgari ücret artırımı ve vergi indirimlerinin olduğu ekonomik yardım paketi açıklamasının ardından, piyasalarda düzelme görülmüştü.

Arjantin ekonomisine Fernandez etkisi

Alberto Fernandez'in, başkan yardımcısı adayı eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner, korumacı ve içe kapanık politikalarıyla tanınıyor. Fernandez de seçim vaadi olarak, Arjantin'in IMF ile anlaştığı 57 milyar dolarlık anlaşmayı gözden geçireceğini söylemişti.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından bir gün sonra, ülke ekonominin gerilemesi, dünyanın olası Fernandez-Kirchner yönetimine güvensizliği olarak yorumlandı.

Avukat ve ceza hukuku profesörü Alberto Fernandez, Kirchner'ın eşinin devlet başkanlığı döneminde kabine şefliği görevini yürütmüş, Kirchner'ın devlet başkanı olmasından 7 ay sonra kendisiyle anlaşamadığı için kabine şefliği görevini bırakmıştı.

Geçen mayıs ayında Kicrhner, yayımladığı bir video ile Alberto Fernandez'e başkan adaylığı teklifinde bulunmuş ve kendisinin de başkan yardımcısı adayı olacağını açıklamıştı. Fernandez, bu teklifi kabul ederek, Herkesin Cephesi Koalisyonunun liderliğinde seçim yarışına katılmıştı.

text-ad
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Çok sayıda ilimizde sağanak yağış bekleniyor! Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Çok sayıda ilimizde sağanak yağış bekleniyor! İstanbul'da peş peşe depremler İstanbul'da peş peşe depremler Mevduat faizinde yarış kızıştı: İşte 500 bin TL'nin aylık getirisi Mevduat faizinde yarış kızıştı: İşte 500 bin TL'nin aylık getirisi ''Ekrem İmamoğlu tahliye edilecek'' deyip tarihi verdi! ''Ekrem İmamoğlu tahliye edilecek'' deyip tarihi verdi! İstanbul ve Kütahya'nın ardından şimdi de Karadeniz! İstanbul ve Kütahya'nın ardından şimdi de Karadeniz! Bakanlık Nisan ayı ''ifşa'' listesini güncelledi: En çok hile sucakta! Bakanlık Nisan ayı ''ifşa'' listesini güncelledi: En çok hile sucakta! Ekranların efsane dizisi Arka Sokaklar'da izleyiciyi kahreden veda Ekranların efsane dizisi Arka Sokaklar'da izleyiciyi kahreden veda Türkiye'de tam bin 700 yıldır aranan yeraltı şehrinin bulunduğu iddia edildi! Türkiye'de tam bin 700 yıldır aranan yeraltı şehrinin bulunduğu iddia edildi! ''Boşanıyorlar'' denirken şimdi de hamilelik iddiası olay oldu ''Boşanıyorlar'' denirken şimdi de hamilelik iddiası olay oldu Marmara'nın tsunami haritası çıkarıldı: İşte en riskli bölgeler Marmara'nın tsunami haritası çıkarıldı: İşte en riskli bölgeler
Yeni araştırma: Sağlıklı hayat için günde kaç adım atılmalı? Yeni araştırma: Sağlıklı hayat için günde kaç adım atılmalı? İstanbul'da deprem korkusuyla geceyi sokakta geçirenler birbirine girdi! İstanbul'da deprem korkusuyla geceyi sokakta geçirenler birbirine girdi! Antalya'da saatlerce süren rehine krizi bir cinayet bir intiharla son buldu! Antalya'da saatlerce süren rehine krizi bir cinayet bir intiharla son buldu! Doğu Perinçek'ten canlı yayında 2 siyasi isim için suikast iddiası! Doğu Perinçek'ten canlı yayında 2 siyasi isim için suikast iddiası! Altın fiyatlarındaki düşüşü bilen İslam Memiş'ten yeni uyarı Altın fiyatlarındaki düşüşü bilen İslam Memiş'ten yeni uyarı Doktoru Sırrı Süreyya Önder’in son sağlık durumunu açıkladı Doktoru Sırrı Süreyya Önder’in son sağlık durumunu açıkladı Haftalık kirası sadece 50 milyon TL'cik: Yüzen saray Bodrum'a yanaştı, servet bıraktı Haftalık kirası sadece 50 milyon TL'cik: Yüzen saray Bodrum'a yanaştı, servet bıraktı Bülent Uygun'un 29 yaşındaki kızı Almina hayatını kaybetti Bülent Uygun'un 29 yaşındaki kızı Almina hayatını kaybetti Prof. Dr. Naci Görür Türkiye'yi bekleyen asıl büyük deprem tehlikesini açıkladı Prof. Dr. Naci Görür Türkiye'yi bekleyen asıl büyük deprem tehlikesini açıkladı Naci Görür'den Kütahya depremi sonrası kritik açıklama Naci Görür'den Kütahya depremi sonrası kritik açıklama