Gürcistan Başbakanı Garibaşvili istifa etti!

Gürcistan Başbakanı Garibaşvili istifa etti!
Güncelleme:

Gürcistan'da Başbakan Garibaşvili, bir basın açıklaması yaparak istifa ettiğini duyurdu.

Canlı yayında ulusa seslenen Garibaşvili, yaklaşık 3 yıl önce ikinci kez başbakan olarak göreve başladığını hatırlatarak, bu dönemde etkili çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

PARTİ İÇİ ROTASYON

İktidar partisi "Gürcü Hayali" ve hükümetin demokratik ilkelere saygı gösterdiğini, bu nedenle partide iç rotasyon olduğunu dile getiren Garibaşvili, istifa ederek diğer insanlara yeni imkanların verilmesi gerektiğini vurguladı.

İki ayrı dönemde toplam 5 yıl boyunca başbakan olarak çalıştığına dikkati çeken Garibaşvili, "Ülkemize iyi niyetle hizmet ettim. Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını tavizsiz savundum. Bu dönemde ekiple birlikte elde ettiğimiz sonuçlardan gurur duyuyorum." dedi.

 Garibaşvili, Gürcü Hayali Partisinin siyasi konseyinden, kendisine genel başkanlık görevinin teklif edildiğini belirterek, bu konunun 1 Şubat'ta düzenlenecek parti kongresinde ele alınacağını duyurdu.

Bu yıl sonbaharda ülkede parlamento seçimlerin yapılacağını hatırlatan Garibaşvili, partinin söz konusu seçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı.

İLK İSTİFASI DEĞİL

Daha önce 2013'te başbakanlık görevine başlayan Garibaşvili, 23 Aralık 2015'te görevinden istifa etmişti.

Garibaşvili 2015'te yaptığı konuşmasında, "Görevler geçicidir. Sonsuz olan sadece vatan ve Tanrı'dır." ifadesini kullanarak, uygun zamanda göreve geldiğini ve ondan ayrıldığını kaydetmişti.

İrakli Garibaşvili, dönemin Başbakanı Giorgi Gakharia'nın istifasından sonra 22 Şubat 2021'de yeninden başbakan olmuştu.

Garibaşvili, Gürcistan'da 2012'de düzenlenen genel seçimlerden sonra çeşitli dönemlerde içişleri ve savunma bakanı olarak da görev yapmıştı.

Gürcü basınında, yeni başbakan adayının, 45 yaşındaki Milletvekili Prof. Dr. İrakli Kobakhidze'nin olacağı iddia ediliyor.

İktidardaki Gürcü Hayali Partisinin Başkanı Kobakhidze, 2016-2019 döneminde Gürcistan Parlamentosu başkanlığı görevini üstenmişti.

Gürcistan Anayasası'na göre, iktidar partisinin, 1 hafta içinde Cumhurbaşkanı'na yeni başbakan adayını sunması gerekiyor.

text-ad
İstanbul'da toplu taşımada akılalmaz kavga: Yumruklaya yumruklaya darp etti! İstanbul'da toplu taşımada akılalmaz kavga: Yumruklaya yumruklaya darp etti! MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: Partinin sembol ismi de istifa etti! MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: Partinin sembol ismi de istifa etti! Düğün kanlı bitti: Bir yaşlı kadınla birlikte 2 torunu öldürüldü Düğün kanlı bitti: Bir yaşlı kadınla birlikte 2 torunu öldürüldü Evinde ölü olarak bulunan ünlü kadın spikerin ablasına yazdığı not ortaya çıktı Evinde ölü olarak bulunan ünlü kadın spikerin ablasına yazdığı not ortaya çıktı Ebru Şahin ile eşi Cedi Osman'ın aşk tatili olay oldu Ebru Şahin ile eşi Cedi Osman'ın aşk tatili olay oldu Aile Hekimliği hizmetinden eczanelere kadar... Sağlıkta yeni dönem başlıyor Aile Hekimliği hizmetinden eczanelere kadar... Sağlıkta yeni dönem başlıyor Hande Yener'in plaj konseri için seçtiği sahne kıyafeti alay konusu oldu Hande Yener'in plaj konseri için seçtiği sahne kıyafeti alay konusu oldu Cem Yılmaz Fatih Altaylı Yorumlayamıyor'da dikkat çeken ifadeler Cem Yılmaz Fatih Altaylı Yorumlayamıyor'da dikkat çeken ifadeler Bir elinde baston, diğer elinde silah... Ortalığı birbirine kattı! Bir elinde baston, diğer elinde silah... Ortalığı birbirine kattı! Genç kadın boşandığı eşi tarafından öldürülmüştü... Öldürüp fotoğraflarını yollamış! Genç kadın boşandığı eşi tarafından öldürülmüştü... Öldürüp fotoğraflarını yollamış!
Gelecek Partisi'nde 3 günde 3'üncü istifa: Bir milletvekili daha istifa etti! Gelecek Partisi'nde 3 günde 3'üncü istifa: Bir milletvekili daha istifa etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı sandığı işaret etti: ''Sandıksız olmaz!'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı sandığı işaret etti: ''Sandıksız olmaz!'' Cezaevindeki 200'den fazla hükümlü PKK'lı terörist tahliye edildi! Cezaevindeki 200'den fazla hükümlü PKK'lı terörist tahliye edildi! Üç anket firmasının son seçim anketi sonuçları belli oldu Üç anket firmasının son seçim anketi sonuçları belli oldu Merkez Bankası'nın Dolar, enflasyon ve faiz beklentileri belli oldu Merkez Bankası'nın Dolar, enflasyon ve faiz beklentileri belli oldu Kim Milyoner Olmak İster'de 2. soruda hem joker kullandı hem yanlış yanıt verdi Kim Milyoner Olmak İster'de 2. soruda hem joker kullandı hem yanlış yanıt verdi Yolcu otobüsü yoldan çıkarak devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var... Yolcu otobüsü yoldan çıkarak devrildi, çok sayıda ölü ve yaralı var... İktidara yakınlığıyla bilinen isimden skandal ifadeler: ''Gerizekalı bunlar'' İktidara yakınlığıyla bilinen isimden skandal ifadeler: ''Gerizekalı bunlar'' Bahçeli'nin yeni açılımı AK Partili isimleri birbirine düşürdü Bahçeli'nin yeni açılımı AK Partili isimleri birbirine düşürdü Netflix’in ilk yapay zekalı dizisi El Eternauta tüm ezberleri bozdu Netflix’in ilk yapay zekalı dizisi El Eternauta tüm ezberleri bozdu