Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı

Güncelleme:

Son yıllarda kullanımları hızla artan elektrikli scooterlar trafik ve yaya güvenliği konusunda tartışmalara yol açarken, Çin'de yolda giderken bir anda patlayan bir elektrikli scooterın patladığı ana ilişkin görüntüler olay oldu.

Olay 7 Ekim'de Shenzhen'in Longhua bölgesinde akşam saat 7 sularında meydana geldi ve şans eseri yakındaki bir sürücünün araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde elektrikli scooter'ın alev alarak havaya kıvılcımlar saçmasının ardından yaşanan kritik anlar yer alıyor. Yakın tehlikeyi sezen sürücü, alevlerin yoğunlaşması üzerine scooter'ı kavşağın ortasında hızla terk ediyor.

Scooter yere düştükten kısa süre sonra ve sürücüsü sadece birkaç santim uzağındayken patlayarak büyük bir alev topu oluşturuyor ve havaya dumanlar yayıyor. Sürücü hızla kaçıp vücudunu saran alevleri söndürmek için umutsuz bir çabayla olay yerinden uzaklaşırken görülebiliyor.

Kazanın ardından Çin sosyal medyasında paylaşılan görüntülerde adamın gövdesinde, yüzünde ve bacaklarında yanıklar oluştuğu ve ilk müdahale ekiplerinin olay yerine gelmesini beklerken üstsüz bir şekilde ayakta kaldığı da görüldü. 

Çin medyası, bazı tanıkların scooter'ın modifiye edilmiş olabileceğini ve bunun da yangın ve patlamaya katkıda bulunabileceğini düşündüklerini, ancak bunun doğrulanmadığını bildirdi.