El Bab'a elit birlikler gönderilecek

El Bab'a elit birlikler gönderilecek
Güncelleme:

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonuna özel eğitimli seçkin komandolar katılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) El Bab’da önceki gün düzenlediği hava operasyonuyla “emir” düzeyinde 18 DEAŞ’lının öldürülmesinin arka planında, Rusya ile son dönemde varılan mutabakatın yattığı öğrenildi. Bölgede yeni aktörlerle yeni bir işbirliği mekanizmasının devrede olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesinden, “Türkiye için terör ve güvenlik tehditleri bitene kadar Suriye’den çekilmek yok, oldu bittilere izin vermeyeceğiz” yönünde kararlı açıklamalar yapıldı. Bunun gereği yapılacak ve Suriye’deki TSK varlığı yeni birliklerle takviye edilecek. Zırhlı, mekanize tugay düzeyinde büyük birlikler değil, özel eğitimli seçkin komandolarla El Bab’a tahkimat yapılacak.

Yeni kaydırılacak birlikler halen El Bab’ın batısında bulunan 500 kadar Özel Kuvvetler komandosunun, yani bordo berelinin hemen arkasındaki kuşakta görev yapacak. Bu birlikler DEAŞ’lı teröristlerin sızma harekâtı ve canlı bomba saldırılarını püskürtme görevi üstlenecek. Arkalarından patlayıcı ve tuzaklamalara karşı istihkam, piyadeler ve mekanize birlikler ilerleyecek.

RUSYA İLE YENİ MEKANİZMA 
Rusya ile Türkiye arasında istihbarat paylaşımı, DEAŞ hedeflerine yönelik hava operasyonlarının sayısının artması, Türk jetlerinin uçuş güvenliği ve DEAŞ teröristlerinin çevrelenmesi konusunda yeni bir mekanizma oluşturuldu. Özellikle açtıkları tünellerden sızan DEAŞ teröristlerine karşı güneyden de saldırılar yapılması planlanıyor. Menbiç operasyonuna altyapı oluşturması açısından El Bab’ın tamamen kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.El Bab operasyonu yavaş ilerlemesine rağmen başarılı gidiyor. Yerel halkın içine saklanmış DEAŞ militanlarının tespit edilmesi konusunda Rusya üzerinden bir destek bekleniyor.

ANLIK İSTİHBARAT PAYLAŞIMI YAPILIYOR
ÖSO ile birlikte karadan ilerleyen TSK unsurlarının havadan daha sonuç alıcı biçimde desteklenmesi için Rusya ile anlık istihbarat paylaşımı mekanizması oluşturuldu. Bu kapsamda TSK’nın anlık hava operasyonlarının sayısı da artacak.Rusya ile Türk jetlerinin uçuş güvenliğini sağlamaya yönelik, izin-onay süreci hızlandırıldı. Aralarında sözde ‘emir düzeyinde’ 18 ismin de bulunduğu karargâh toplantısında DEAŞ’lıların öldürüldüğü hava operasyonu bu kapsamda gerçekleştirildi. Musul’dan kaydırılan DEAŞ teröristlerine karşı da yeni önlemler alınacak.

TSK tarafından ele geçirilen yerlere yeni unsurların da yerleştirilmesi düşünülüyor. ABD’nin ‘dost ateşi’ne maruz kalmamak için de bazı tedbirler masada. Türk askeri ilerledikçe arkasını sağlama alacak; birlikler arasındaki hatları tahkim edecek ve lojistik takviyeyi kolaylaştıracak revize bir planla istediği sonucu alana kadar Suriye’deki varlığını sürdürecek.

text-ad
İstanbul Metrosu'nda intihar girişimi İstanbul Metrosu'nda intihar girişimi ''Yanlış tanı''yla alınan böbrek için belirlenen tazminat tutarı isyan ettirdi ''Yanlış tanı''yla alınan böbrek için belirlenen tazminat tutarı isyan ettirdi Türkiye'de bulunan dünyanın ilk sakin şehir ünvanlı adasındaki drift magandasının sonu bu oldu Türkiye'de bulunan dünyanın ilk sakin şehir ünvanlı adasındaki drift magandasının sonu bu oldu Ünlü manken ''kahvaltı tabağı'' polemiğini yeniden başlattı Ünlü manken ''kahvaltı tabağı'' polemiğini yeniden başlattı Ümit Özdağ yayınladığı fotoğrafla ''silah öyle değil, böyle bıraktırılır'' dedi! Ümit Özdağ yayınladığı fotoğrafla ''silah öyle değil, böyle bıraktırılır'' dedi! AK Parti, MHP ve DEM Parti ittifakı için AK Parti'den dikkat çeken açıklama AK Parti, MHP ve DEM Parti ittifakı için AK Parti'den dikkat çeken açıklama İTÜ mezuniyetinde ihbarcı kadın kamerada: Binali Yıldırım'ı önce aradı ardından mesaj attı İTÜ mezuniyetinde ihbarcı kadın kamerada: Binali Yıldırım'ı önce aradı ardından mesaj attı THY, 4 farklı alanda yeni iş alımlarına başladı THY, 4 farklı alanda yeni iş alımlarına başladı AK Partili Mehmet Metiner Açılımda çığır açtı: PKK'lılara ''terörist'' diyenleri eleştirdi! AK Partili Mehmet Metiner Açılımda çığır açtı: PKK'lılara ''terörist'' diyenleri eleştirdi! Korktuğumuz başımıza geldi: Bir cennetimizi daha kaybettik! Korktuğumuz başımıza geldi: Bir cennetimizi daha kaybettik!
Ankara'da kanlı pusu: Saldırıya uğrayan anne öldü, çocuğu ise ölü taklidi yaparak kurtuldu Ankara'da kanlı pusu: Saldırıya uğrayan anne öldü, çocuğu ise ölü taklidi yaparak kurtuldu Uzak Şehir'in Zerrin'i yaz tatili pozlarıyla mankenlere meydan okudu Uzak Şehir'in Zerrin'i yaz tatili pozlarıyla mankenlere meydan okudu Yeşil ile mavinin birleştiği cennetimizde denize sıfır kaçak villanın yıkılamama nedeni şaşırttı Yeşil ile mavinin birleştiği cennetimizde denize sıfır kaçak villanın yıkılamama nedeni şaşırttı Tahliye olan koğuş arkadaşının valizine girip firar etti Tahliye olan koğuş arkadaşının valizine girip firar etti Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı Zor günleri geride bırakan Mine Tugay da yaz tatili sezonunu açtı Türkiye'nin kayıp şehrinin izleri bulundu: Tarih kitapları yeniden yazılacak... Türkiye'nin kayıp şehrinin izleri bulundu: Tarih kitapları yeniden yazılacak... MHP'de ''yeni süreç'' istifası: ''Bebeğe kurşun sıkanlarla bir oldunuz!'' MHP'de ''yeni süreç'' istifası: ''Bebeğe kurşun sıkanlarla bir oldunuz!'' Kardeş katilinin savunması şoke etti: İkinci ve üçüncü kurşunu bakın neden ateşlemiş! Kardeş katilinin savunması şoke etti: İkinci ve üçüncü kurşunu bakın neden ateşlemiş! Hadise'nin iddialı Dolce&Gabbana pozları ortalığı karıştırdı Hadise'nin iddialı Dolce&Gabbana pozları ortalığı karıştırdı Altın almalı mı, altını satmalı mı ? İslam Memiş merak edilen soruya yanıtını verdi Altın almalı mı, altını satmalı mı ? İslam Memiş merak edilen soruya yanıtını verdi