Dünyanın konuştuğu fotoğraf
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlAnkara'daki iki saldırıda hayatını kaybeden iki arkadaşın hikayesi dünya basınında geniş yankı buldu.
Ankara'da 10 Ekim 2015'teki barış mitingine yapılan saldırıda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz ile Pazar akşamı başkentin kalbi Kızılay'da düzenlenen saldırıda can veren çocukluk arkadaşı Ozancan Akkuş'un paylaşım rekoru kıran fotoğrafları, Alman Die Welt gazetesine de konu oldu.
Die Welt, bu gençlerden birinin fotoğraflarının ilk saldırıdan sonra da viral olduğunu hatırlatıyor.
Deniz Yücel imzalı haberde, bu fotoğrafların öyküsü şöyle anlatılmış:
"Türkiye'nin yakın geçmişine tesadüfmüşçesine ayna tutan, üç fotoğraftan oluşan bir zincir. Son bölümü anlatan kare, Twitter'de hızla yayılmakta. Gece vakti, bir cafenin terasında yanyana oturan iki genç adam görüyoruz. Belli ki birçok arkadaşları var yanlarında. Neşeliler, hatta coşmuşlar. Gülüyorlar, ellerini havaya kaldırmışlar, bağırarak birşeyler diyorlar ya da şarkı söylüyorlar. Şimdi ikisi de öldü. Ama birlikte ölmediler."
Haberin devamında soldaki sakallı genç olan Ozancan Akkuş'un Pazar akşamı Kızılay Meydanı'ndaki saldırıda hayatını kaybettiği anlatılıyor.
Die Welt, resimdeki diğer genç adamın, Ali Deniz Uzatmaz'ın ise daha önce iki başka fotoğrafla ünlendiğini hatırlatıyor.
Ali Deniz Uzatmaz'ın, katıldığı bir protesto sırasında, ardında Gezi olaylarında dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın posteriyle görüntülendiği fotoğraf solda...
10 Ekim'de, Ankara Garı'ndaki saldırıya kurban gittikten sonra bu kez kendisinin, üstelik aynı gösterideki haliyle bir postere taşınıp, bir genç kızın elinde yükseldiği fotoğraf ise sağda...
Die Welt, gençlerin geçmişi ve üniversite hayalleri hakkında bilgi verdikten sonra şu yorumu yapıyor:
"(Ozancan Akkuş) Pazar akşamı öldü, çocukluk arkadaşından neredeyse tamı tamına altı ay sonra...İkisi de öldüklerinde 19 yaşındaydı. Tıpkı Uzatmaz'ın protestosunda andığı genç gibi. Bu üç fotoğraf, siyasi şiddetin farklı türlerinin parçaladığı bir neslin kaderinin belgesi."
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol