Cinsel istismarcısını öldüren kadına 11 yıl hapis cezası

Cinsel istismarcısını öldüren kadına 11 yıl hapis cezası
Güncelleme:

ABD'de kendisine cinsel istismarda bulunan ve seks işçiliğine zorlayan erkeği öldüren kadın, 'taksirle ölüme sebebiyet verme' iddiasıyla yargılandığı davada 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir kadın, kendisine cinsel istismarda bulunan ve kendisini seks işçiliğine zorlayan erkeği öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

BBC'nin haberine göre, 24 yaşındaki Chrystul Kizer'in 'taksirle ölüme sebebiyet verme' suçundan yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü. 6 yıldır devam eden yargılamanın ardından Kizer, 2018 yılında, 17 yaşındayken 34 yaşındaki Randall Volar'ı vurarak öldürmekten suçlu bulundu ve 11 yıl hapis cezası almasına hükmedildi. Kizer, Volar'ın ölümüyle ilgili yargılamadan muaf olması gerektiğini savunuyordu. Bu yılın başında müebbet hapis cezası almamak için savunma anlaşmasını kabul etmişti.

ÖLDÜRÜLMEDEN 4 AY ÖNCE GÖZALTINA ALINDI

Yaşadıklarını anlatan Kizer, Volar ile 16 yaşındayken tanıştığını ve Volar'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu, aynı zamanda kendisini para karşılığı başka erkeklerle cinsel ilişkiye girmeye zorladığını söyledi. Paylaşılan bilgilere göre, Volar, öldürülmeden önce bir yılı aşkın süre boyunca Kizer'in cinsel istismara maruz bırakıldığı anların görüntülerini de çekmişti. The Washington Post gazetesinin yaptığı bir incelemeye göre, yetkililerin elindeki deliller, Volar'ın aralarında Kizer'in de olduğu yaklaşık 10 kız çocuğu istismar ettiğini ortaya koyuyordu. Bu deliller arasında video görüntüleri de bulunuyordu. 

Volar ölmeden dört ay önce polis kendisini cinsel saldırı suçundan gözaltına almış ancak aynı gün serbest bırakmıştı. Polisin açıklamasına göre, Kizer, Haziran 2018'de yanında bir silahla birlikte, yaşadığı Milwaukee kentinden Volar'ın evinin bulunduğu Kenosha'ya gitti, Volar'ı iki kez başından vurarak öldürdü, evine ateşe verip aracını aldı. Savcılar bu öldürme eyleminin tasarlayarak yapıldığını belirtti. Kizer'in avukatları ise yaptıkları savunmada müvekkillerinin meşru müdafaa eyleminde bulunduğunu anlattı.

Kizer, bu yıl The Washington Post'a verdiği demeçte, "Hayatıma devam etmeye çalışıyorum" demişti. Halihazırda 1,5 yıldır tutuklu bulunan kadın, serbest bırakıldıktan sonra 5 yıl daha denetimli serbestlik adli kontrolüne tabi olmaya devam edecek.

BBC Türkçe