Almanya'dan küstah açıklama: Yeni bir dip nokta

Almanya'dan küstah açıklama: Yeni bir dip nokta
Güncelleme:

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron'a yönelik açıklamalarını, 'yeni bir dip nokta' olarak yorumladı.

Almanya'nın radikal İslamcılarla mücadelede Fransa ile dayanışma içinde olduğunu ifade eden Maas, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmasını da 'büyük bir anlayışla karşıladığını' söyledi.

Maas, İslamcı terörle mücadelenin ırkçılık ve İslamofobi ile aynı kefeye konulmaması gerektiğini belirterek, bunu yapan herkesin 'sorumsuz' olduğunu ve 'toplumu bölmek isteyenlerin amacına hizmet ettiğini' ifade etti. Maas, "Biz bunu kabul etmeyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN: HAKİKATEN KONTROLDEN GEÇMESİ LAZIM
Erdoğan, pazar günü partisinin Malatya 7.Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron hakkındaki tepki çeken sözlerini yinelemişti. Erdoğan, "Şu an Fransa’nın başındaki zat şaşırmış yatıp kalkıp Erdoğan’la uğraşıyor. Sen önce kendine bak. Bu bir vaka. Hakikatten kontrolden geçmesi lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü Avrupa'da artan İslam düşmanlığının endişe verici işaretleri ile karşı karşıya kalındığını dile getirmiş ve buna Fransa’da başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty cinayetinin ardından Cumhurbaşkanı Macron'un radikal İslam'a karşı açtığı savaşı örnek göstermişti.
Macron'un zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç özgürlüğünden anlamayan ve kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir. Öncelikle bir akli noktada kontrol" ifadelerini kullanmıştı. Açıklamalar üzerine Fransa Ankara Büyükelçisi'ni istişarelerde bulunmak üzere geri çağırmıştı.

Macron, derste düşünce özgürlüğü konusu işlenirken Hz. Muhammed karikatürlerini kullanması sonrası radikal İslamcı olduğu tahmin edilen bir saldırgan tarafından başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty'yi anma töreninde "Karikatürlerden ve çizimden vazgeçmeyeceğiz" demişti. Ayrıca Fransa'da cinayet sonrası İslamcı çevrelere yönelik polis baskınları artırılmıştı.

text-ad
İddiayı CHP'li milletvekili de doğruladı: 4 CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye geçiyor! İddiayı CHP'li milletvekili de doğruladı: 4 CHP'li belediye başkanı AK Parti'ye geçiyor! Türkiye'nin unutulmaz ozanı Neşet Ertaş'ın kardeşi sokakta kaldı Türkiye'nin unutulmaz ozanı Neşet Ertaş'ın kardeşi sokakta kaldı Yaz tatili meğer ön balayıymış! İrem Derici evleniyor... Yaz tatili meğer ön balayıymış! İrem Derici evleniyor... Akrabalar arasında kanlı arazi savaşı kamerada: Ölü ve yaralılar var Akrabalar arasında kanlı arazi savaşı kamerada: Ölü ve yaralılar var ''Evli bir oyuncunun tacizine uğradım'' diyen güzel sunucu o mesajları ifşa etti! ''Evli bir oyuncunun tacizine uğradım'' diyen güzel sunucu o mesajları ifşa etti! ''Yeşil altın''da zorlu mesai başladı: Saatlik ücretleri 4 bin 500 TL! ''Yeşil altın''da zorlu mesai başladı: Saatlik ücretleri 4 bin 500 TL! Halit Yukay'dan hala iz yokken tutuklanan kaptanın görüntüleri ortaya çıktı! Halit Yukay'dan hala iz yokken tutuklanan kaptanın görüntüleri ortaya çıktı! YAŞ'ta görev süresi uzatılan Tümgeneralden çok sert mesaj! YAŞ'ta görev süresi uzatılan Tümgeneralden çok sert mesaj! Terörsüz Türkiye süreci komisyonunun tutanakları ortaya çıktı Terörsüz Türkiye süreci komisyonunun tutanakları ortaya çıktı Tüm para hareketlerinde yeni dönem başlıyor: Hepsi MASAK takibinde! Tüm para hareketlerinde yeni dönem başlıyor: Hepsi MASAK takibinde!
Süper Lig'de tarihe geçecek transfer bombası patladı! Süper Lig'de tarihe geçecek transfer bombası patladı! İstanbul'da kan donduran işkence: Yaşananlara inanamayacaksınız! İstanbul'da kan donduran işkence: Yaşananlara inanamayacaksınız! AK Partili ''üst düzey'' bir isim hakkında ''mide bulandıran'' iddialar! AK Partili ''üst düzey'' bir isim hakkında ''mide bulandıran'' iddialar! Drenaj çalışması sırasında toprak altında çok sayıda insan ayağı  bulundu! Drenaj çalışması sırasında toprak altında çok sayıda insan ayağı bulundu! UEFA kulüpler sıralamasında Fenerbahçe'den büyük atak UEFA kulüpler sıralamasında Fenerbahçe'den büyük atak TÜİK açıkladı; Türkiye’nin yeni nüfusu belli oldu! TÜİK açıkladı; Türkiye’nin yeni nüfusu belli oldu! İmamoğlu B planını açıkladı: Cumhurbaşkanlığı adayı olamazsa ne yapacak ? İmamoğlu B planını açıkladı: Cumhurbaşkanlığı adayı olamazsa ne yapacak ? Emeklilere faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu! Emeklilere faizsiz konut kredisinin detayları belli oldu! İktidarın zammına rest çeken Memur-Sen kararını verdi: ''Meydanlara çıkıyoruz!'' İktidarın zammına rest çeken Memur-Sen kararını verdi: ''Meydanlara çıkıyoruz!'' Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok! Ticaret Bakanlığı'nın güvensiz ürünler listesi güncellendi: Listede yine yok yok!