Almanya'dan Türkiye için flaş karar !

Almanya'dan Türkiye için flaş karar !
Güncelleme:

Almanya, Türkiye’de konuşlu Patriot savunma sistemleri ile burada görevli 260 Alman askerini çekme kararı aldı.

Alman Savunma Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta konuşlu Patriot Birliği’nin görev süresinin yılbaşında tamamlanacağını açıkladı. Vatan'daki habere göre Bakanlık sözcüsü, Alman askerlerinin çekilme kararının, Suriye’den Türkiye’ye bir saldırı tehdidinin olmadığı gerekçesiyle alındığını bildirdi. 

Terör yüzünden mi?
 
Alman Silahlı Kuvvetlerinin bölgenin istikrarı için angajmanının devam edeceği belirtilen açıklamada, yaklaşık 100 askerin Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Irak güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdüreceği kaydedildi. Ancak resmi açıklamadan önce haberi duyuran Alman gazeteleri, Berlin’in bölgede artan karışıklık nedeniyle askerlerin güvenliğinden endişe ettiğini, bu nedenle de Patriot görevini sona erdirmek istediğini yazdı. Alman muhalefet partileri, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarının ardından Alman askerlerinin Türkiye’den çekilmesi yönünde hükümete baskılarını artırmışlardı. Alman medyası, operasyonlarla birlikte Almanya’nın Ankara’dan askerleri için ek güvenlik talep ettiğini yazmıştı. Haberlerde Alman askerlerin kaldıkları üsten dışarı çıkmalarına izin verilmediği vurgulanmıştı. Almanya’dan önce Hollanda da Türkiye’deki Patriot birimlerini çekmişti. 
 
Sevkiyat başladı

 
2012’de bölgeye konuşlandırılan Kahramanmaraş’taki Alman Patriot birliğine ait askeri malzemelerin bir bölümü, önceki gün 17 TIR’la İskenderun Limanı’na nakledilmişti.

text-ad
Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası Erdoğan'dan Özgür Özel'e tazminat davası 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar!
Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi İşte Türkiye'nin belki de en garip mesleği: 70 yaşındaki vatandaş ''bozuk paracılığı'' meslek edindi ''Delilerin Delisi'' Muhammed Yakut'un ölmüyle ilgili çok konuşulacak iddia ''Delilerin Delisi'' Muhammed Yakut'un ölmüyle ilgili çok konuşulacak iddia Bakan Şimşek imzaladı; maaş zam oranı resmen belli oldu Bakan Şimşek imzaladı; maaş zam oranı resmen belli oldu Makas attığını iddia ettiği kadın şoföre kabusu yaşattı! Makas attığını iddia ettiği kadın şoföre kabusu yaşattı! Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Türkiye semalarında arkasında beyaz duman bırakan gizemli cisim paniği! Yine bir kadın yine şüpheli ölüm! Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı Yine bir kadın yine şüpheli ölüm! Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı