ABD'ye şok Bağdadi suçlaması!

ABD'ye şok Bağdadi suçlaması!
Güncelleme:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, DEAŞ'ın eski lideri Ebubekir el-Bağdadi'yle ilgili "ABD'nin bir buluşuydu" yorumunu yaptı.

Rus "Rossiya 24" kanalına konuşan Dışişleri Bakanı Lavrov, DEAŞ'ın eski lideri Bağdadi'nin ölümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"SÖYLEDİKLERİNİN TEYİTİ YOK"

Bağdadi'nin ölümü konusunda ABD'den farklı bir değerlendirme yapan Lavrov, "Bağdadi, ABD'nin bir buluşuydu. Savunma Bakanlığımız Bağdadi hakkında bir açıklama yaptı. Bu konuda daha fazla bilgi istiyoruz. Ordumuz ilave bulgular üzerinde çalışıyor ve ABD'nin (Bağdadi'nin ölümüyle ilgili) söylediklerinin çoğunu halen teyit edemiyor." ifadelerini kullandı.

"DOĞUMUNU SAĞLADIKLARINI ORTADAN KALDIRDILAR"

ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgal etmesinden sonra yaşananlara atıf yapan Lavrov, "DEAŞ, Irak'taki yasa dışı işgal, Irak devletinin çökmesi ve Amerikalıların hapishanelerdeki aşırılıkçıları serbest bırakmasının ardından yükseldi. Dolayısıyla Amerikalılar, doğumunu sağladıkları birini ortadan kaldırmış oldular, eğer gerçekten yaptılarsa." şeklinde konuştu.

İNTİHAR YELEĞİNİ PATLATARAK İNTİHAR ETTİĞİ SÖYLENMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü düzenlediği basın toplantısında, Bağdadi'nin, Suriye'nin İdlib kentinde bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla öldüğünü açıklamıştı.

 

Bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararı sonrasında kafa karıştıran seçim anketi Bölücü terör örgütü PKK'nın fesih kararı sonrasında kafa karıştıran seçim anketi Türkiye'de de satılıyor! Motoru sorunlu olan bu araçlar için tazminat ödenecek Türkiye'de de satılıyor! Motoru sorunlu olan bu araçlar için tazminat ödenecek Antalya'daki korku evinde büyük kabus: Yaralılar var! Antalya'daki korku evinde büyük kabus: Yaralılar var! Küçük yatırımcı şokta... Altın dibi gördü: Güvenli liman 1 ayın dibinde! Küçük yatırımcı şokta... Altın dibi gördü: Güvenli liman 1 ayın dibinde! PKK'nın feshi sonrası İbrahim Tatlıses'ten dikkat çeken yorum PKK'nın feshi sonrası İbrahim Tatlıses'ten dikkat çeken yorum Oyunculuğu bırakıp Influencer olmuştu, yaz sezonunu Fethiye'de açtı Oyunculuğu bırakıp Influencer olmuştu, yaz sezonunu Fethiye'de açtı Antalya'da hayatının şokunu yaşayan Rus turist polis baskınına katıldı Antalya'da hayatının şokunu yaşayan Rus turist polis baskınına katıldı Türkiye'nin Pakistan mesajı turizmi vurdu: Rezarvasyonlar bir bir iptal ediliyor Türkiye'nin Pakistan mesajı turizmi vurdu: Rezarvasyonlar bir bir iptal ediliyor Kurtlar Vadisi'nin efsane oyuncusu yıllar sonra ortaya çıktı Kurtlar Vadisi'nin efsane oyuncusu yıllar sonra ortaya çıktı Her satırı korkunç: Yangında eşi ve 2 çocuğu ölen şüphelisi itfaiye erinin ifadesi ortaya çıktı Her satırı korkunç: Yangında eşi ve 2 çocuğu ölen şüphelisi itfaiye erinin ifadesi ortaya çıktı
16 yaşındaki çocuk sokak ortasında kuzenini vurdu 16 yaşındaki çocuk sokak ortasında kuzenini vurdu Özgür Özel Silivri'den seslendi: ''Devlet Bey bir ricada bulunsun...'' Özgür Özel Silivri'den seslendi: ''Devlet Bey bir ricada bulunsun...'' Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem Hadise ile Seda Bakan'ın arasına kara kedi girdi Hadise ile Seda Bakan'ın arasına kara kedi girdi Yarına dikkat! 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı alarm verildi Yarına dikkat! 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı alarm verildi TikTok fenomeni kadın sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada öldürüldü TikTok fenomeni kadın sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada öldürüldü Bülent Ersoy ''Çene yoran'' mal varlığı için vasiyetini açıkladı Bülent Ersoy ''Çene yoran'' mal varlığı için vasiyetini açıkladı Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Filenin 2 sultanı Zehra Güneş ile Melisa Vargas'ın başbaşa tatili olay oldu Survivor'da Acun Ilıcalı, Batuhan Karacakaya ile tartışan İsmail Balaban'ın cezasını açıkladı Survivor'da Acun Ilıcalı, Batuhan Karacakaya ile tartışan İsmail Balaban'ın cezasını açıkladı Yüzlerce memur şokta: Yapılan devlet yardımı geri istenecek! Yüzlerce memur şokta: Yapılan devlet yardımı geri istenecek!