ABD'den İsrail'e bir destek daha

ABD'den İsrail'e bir destek daha
Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Hizbullah ile İsrail arasında artan gerilimle ilgili yaptığı açıklamada “Hizbullah sınır ötesinde saldırılar düzenlediği sürece, elbette İsrail de her ülkenin yapacağı gibi kendini savunmak için askeri harekat başlatacaktır” ifadelerine yer vererek İsrail'e yine destek çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İsrail ile Hizbullah arasında tırmanan gerilime ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada açıkça İsrail'i desteklediklerini belirten Miller, yaşanan gerilimden Hizbullah'ı sorumlu tuttu. Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırılarını durdurması halinde ABD'nin İsrail'i Hizbullah'a yönelik saldırıları durdurmaya teşvik edeceğini de vurguladı.

Hizbullah'ın tüm uyarılara rağmen saldırılarını durdurmadığını belirten Miller, "Hizbullah sınır ötesinde saldırılar düzenlediği sürece, elbette İsrail de her ülkenin yapacağı gibi kendini savunmak için askeri harekat başlatacaktır” ifadelerini kullandı.

Miller açıklamasının devamında ateşkes çağrısında bulunurken,“Nasrallah İsrail'deki terör saldırılarını durdurabilir. Sizi temin ederim ki bunu yapsaydı, İsrail'e kendi taraflarında sükuneti korumaları gerektiğini söylerdik” sözleriyle öncelikle durması gerekenin Hizbullah olduğunu belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh ise düzenlediği basın toplantısında, Orta Doğu'da gerilimi tırmandıracak herhangi bir saldırının yararlı olmayacağını belirterek, “Bakan Llyod Austin, hemen hemen her görüşmesinde bölgesel gerginliklerin azalmasını istediğimizi yineliyor. Biz hiçbir zaman daha geniş bir bölgesel çatışma görmek istemedik” dedi.