ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurmaya hazırlanıyor

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurmaya hazırlanıyor
Güncelleme:

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi yeniden vurmaya hazırlandığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki gelişmelere ilişkin bir açıklama yaptı. Son dakika habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'yi yeniden vurmaya hazırlandığını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib'deki militanların da sivillere 'kimyasal silahla saldırıp' hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu söyleyerek "İdlib'deki Cisr el Şuğur'da 'kimyasal saldırı' düzenlemek için Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) militanları klorin dolu 8 tankeri, Cisr el Şuğur'un yalnızca birkaç kilometre uzağundaki bir köye konuşlandırdı" dedi.

Konaşenkov, özel bir İngiliz askeri şirketi olan Olive'in rehberliğinde, zehirli maddeleri kullanabilmek için eğitilen bir grup militanın da İdlib'e vardığını belirterek "Militanlar, Beyaz Miğferler'in kıyafetlerini giyip kimyasal saldırı kurbanlarını kurturma mizanseni yapmakla görevlendirildi" ifadesini kullandı.

Konaşenkov, ABD'nin 56 kruz füzesi taşıyan USS The Sullivans destroyerini Basra Körfezi'ne, B-1B savaş uçağını da Katar'daki askeri üsse konuşlandırdığını duyurup Suriye'yi yeniden vurmaya hazır oldukları uyarısını yaparak "İngiliz özel kuvvetlerinin aktif rol aldığı bu provokasyon, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümeti ve ekonomi tesislerine füze saldırısı düzenlemesi için diğer bir bahane olarak kullanılacak" dedi.

ABD, İngiltere ve Fransa'da üst düzey isimlerin, Suriye hükümetinin kimyasal saldırı düzenlemesi halinde yanıt vereceklerini söyledikleri temelsiz açıklamaları hatırlatan Konaşenkov, tüm bunların da saldırı hazırlığınının bir parçası olduğunu vurguladı.

Sputnik

Ünlü oyuncudan protesto yapan öğrencilere dikkat çeken mesaj Ünlü oyuncudan protesto yapan öğrencilere dikkat çeken mesaj İsrail Gazze'yi binlerce Müslüman bayram namazını kılarken vurdu! İsrail Gazze'yi binlerce Müslüman bayram namazını kılarken vurdu! Bayramda dahi ücretli olan ''geçiş garantili'' köprü, tünel ve otoyollara bir zam daha! Bayramda dahi ücretli olan ''geçiş garantili'' köprü, tünel ve otoyollara bir zam daha! Boykotzede fenomen Gökhan Ünver tepkileri ''ti'ye alınca yine hedef oldu Boykotzede fenomen Gökhan Ünver tepkileri ''ti'ye alınca yine hedef oldu Putin'in limuzininde patlama! Araç alev topuna döndü! Putin'in limuzininde patlama! Araç alev topuna döndü! Maltepe mitinginde gözaltı: Üzerlerinden polis kimlikleri ve silah çıktı! Maltepe mitinginde gözaltı: Üzerlerinden polis kimlikleri ve silah çıktı! Cesetle aynı odada 21 gün boyunca işkenceye uğradı... Şimdi 2. hayatında görüntülendi! Cesetle aynı odada 21 gün boyunca işkenceye uğradı... Şimdi 2. hayatında görüntülendi! Tutuklanarak cezaevine konulan Mahir Polat yoğun bakıma kaldırıldı Tutuklanarak cezaevine konulan Mahir Polat yoğun bakıma kaldırıldı Nesrin Cavadzade ve Pamir Pekin aşk tatilinde... Nesrin Cavadzade ve Pamir Pekin aşk tatilinde... Hakkari'deki asırlık bayramlaşma geleneğinde yüzlerce kişi buluştu Hakkari'deki asırlık bayramlaşma geleneğinde yüzlerce kişi buluştu
Sergen Yalçın'dan dikkat çeken şampiyonluk iddiası: ''Bu dediğimi unutma!'' Sergen Yalçın'dan dikkat çeken şampiyonluk iddiası: ''Bu dediğimi unutma!'' Üniversiteli genç kızın cansız bedeni sevgilisinin evinde bulundu Üniversiteli genç kızın cansız bedeni sevgilisinin evinde bulundu Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı Burası Türkiye'nin ''ölüler kıraathanesi''.. Bir bayram geleneği bu bayram da yaşandı... Burası Türkiye'nin ''ölüler kıraathanesi''.. Bir bayram geleneği bu bayram da yaşandı... 15 yaşındaki kız çocuğu 4'üncü kattaki evinden yere çakıldı! 15 yaşındaki kız çocuğu 4'üncü kattaki evinden yere çakıldı! ORC'nin son 39 ildeki son seçim anketinin sonuçları açıklandı ORC'nin son 39 ildeki son seçim anketinin sonuçları açıklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizbullah hükümlülerinnin cezasını kaldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizbullah hükümlülerinnin cezasını kaldırdı Defne Samyeli'nin 22 yaşındaki kızından ortalığı karıştıran itiraf Defne Samyeli'nin 22 yaşındaki kızından ortalığı karıştıran itiraf Maltepe mitingini hangi gazete gördü, hangi gazete görmedi ? Maltepe mitingini hangi gazete gördü, hangi gazete görmedi ? Erken seçim için tarihi imza kampanyası başladı: İmza vermek isteyenler ne yapmalı ? Erken seçim için tarihi imza kampanyası başladı: İmza vermek isteyenler ne yapmalı ?