80 milyon özel sektör çalışanına aşı zorunluluğu!

80 milyon özel sektör çalışanına aşı zorunluluğu!
Güncelleme:

ABD Başkanı Biden, ülkenin Covid'le mücadelesine ilişkin atılacak yeni adımları Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında duyururken, 80 milyon özel sektör çalışanına aşı ya da haftalık test zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkenin Covid'le mücadelesine ilişkin atılacak yeni adımları Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Halen on milyonlarca Amerikalının Covid aşısı olmamasının hayal kırıklığına neden olduğunu söyleyen Biden, aşı olmayanların sayısını azaltma hedefiyle hazırlanan altı maddelik planını açıkladı.

Daha önceden federal hükümete bağlı memurların bir kısmına getirilen Covid aşısı zorunluğu, federal çalışanların tümünü kapsayacak şekilde genişletildi.

Biden'ın duyurduğu yeni önlemlere göre, 100'den fazla çalışanı olan şirketlerin çalışanlarına da aşı ya da haftada bir negatif Covid testi zorunlu tutulacak. ABD Çalışma Bakanlığı'na iletilen yeni direktiften 80 milyon civarında özel sektör çalışanı etkilenecek.

Biden yeni önlemleri açıklarken, "Bunlar özgürlükle ya da kişisel tercihle ilgili değil, kendinizi ve çevrenizdekilerle korumakla ilgili" ifadelerini kullandı.

'Aşı olmayanların salgını'

"Bu salgın, aşı olmayanların salgını" değerlendirmesinde bulunan Biden, aşı olmayanlara hitap ederek, "Daha neyi bekliyorsunuz? Sabırlıyız, ancak sabrımız tükeniyor. Artık doğru olanı yapın ve aşı olun" dedi.

 Federal haklardan yararlanan yaklaşık 17 milyon sağlık ve bakım hizmetleri çalışanı da aynı kurallara tabi olacak.

Biden, toplu ulaşımda maske takmayı reddeden kişilere yönelik cezaların iki kart artırılacağını da açıkladı, "Eğer maskeyi reddediyorsanız ceza ödemeye razı olun" uyarısını yaptı.

BBC Kuzey Amerika Muhabiri Anthony Zurcher, "Amerikalıların tatlı dille aşı olmaya çağrıldığı dönem sona erdi, sıra hükümetin koyduğu zorunluluklara geldi" yorumunda bulunarak Biden'ın lafını esirgemeyen bir konuşma yaptığını belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre ABD nüfusunun yüzde 64'ü tam aşılı, yüzde 75'i ise Covid aşısının yalnızca ilk dozunu oldu.

Şimdiye kadar 650 binin üzerinde ABD'li Covid-19 kaynaklı olarak yaşamını yitirdi.

Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar! Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar! İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var! Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var!
Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü Türkiye'ye çirkin suçlama: ''Türk SİHA’sı Suriye’de 7'si çocuk 9 kişiyi katletti!'' Türkiye'ye çirkin suçlama: ''Türk SİHA’sı Suriye’de 7'si çocuk 9 kişiyi katletti!'' Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu İki annesini de kaybeden Mahsun Kırmızıgül artık o şarkıyı söylemeyecek! İki annesini de kaybeden Mahsun Kırmızıgül artık o şarkıyı söylemeyecek! Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca... MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca...