2 ülkenin sınırları yeniden çizilecek

2 ülkenin sınırları yeniden çizilecek
Güncelleme:

Hindistan ile Bangladeş arasındaki sınır yeniden çizilecek.

Hindistan parlamentosu, Hindistan ile Bangladeş arasındaki sınırın yeniden çizilmesini sağlayacak anayasa değişikliğini onayladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Parlamento, Anayasa değişikliğini onaylayarak Hindistan-Bangladeş ilişkileri açısından tarihi bir güne imza atmış oldu" ifadesini kullandı.

Modi, anayasa değişikliğinin iki ülke arasındaki kara sınırında "daimi bir anlaşma" sağlayarak, geçmişten beri süregelen sınır sorununu çözeceğini belirtti.

Modi, bu düzenlemeyle sınırın daha iyi yönetileceğini, bunun da sınır güvenliğine katkıda bulunacağını belirtti.

Güney Asya'nın iki komşu ülkesi arasında en önemli sorunlardan biri olarak sınır anlaşmazlığı gösteriliyor. Sorunun temel nedenini ise 4 bin kilometrelik sınırda yer alan ve iki ülke arasında iç içe geçen tartışmalı 162 yerleşim bölgesi oluşturuyor. Anlaşmazlık nedeniyle bu bölgelerde yaşayanların temel kamu hizmetlerinden mahrum kaldığı belirtiliyor.

text-ad
X
Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Darbeye teşebbüsle suçlanıyor: Ayşe Barım davasında 11 ünlü isme zorla getirme kararı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hem itirafı hem de kararıylaherkesi şaşırttı Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Kız kardeşini defalarca bıçaklayıp başını kesmeye çalıştı! Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Survivor adasının yasak aşk iddialarının başrolleri fena yakalandı Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Partilerin ''parti üye sayıları''nda büyük değişim; AK Parti düşüşte, CHP yükselişte Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! Aşiret düğününde gelin ve damada takı değil adeta bir servet takıldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Süper Lig'in eski gol kralı takımsız kaldı! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Avrupa'da, ABD'de tüm dünyada yasak, Türkiye'de çatır çatır satıyorlar! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Durmak yok, zamlara devam! Akaryakıt fiyatlarına yine, yeniden dev gibi bir zam geliyor! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi! Bankaların ATM'lerinde yeni dönem başladı: Limitler değiştirildi!
Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Mehmetçik sayısı 12'ye yükseldi! Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı Türkiye'nin tescilli güzeli tatil pozlarıyla ortalığı karıştırdı İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti İstanbul'da parkta güpegündüz cinsel ilişki rezaleti Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Şeyma Subaşı Bodrum'da aşka geldi: Dudak dudağa aşk pozu olay oldu Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Türkiye'nin en büyük şirketleri belli oldu Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' Fatih Altaylı Silivri'den duyurdu: ''4 belediyeye daha operasyon hazırlığı var'' 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede 4 ilde yüzlerce dönüm arsa satışa çıktı! İstanbul da listede Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Kulislere bomba gibi düşen iddia: ''Erdoğan veda konuşması yaptı'' Yiğit Bulut kansere yakalandı Yiğit Bulut kansere yakalandı Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu Galatasaray'ın yıldızı, Türk sosyal medya fenomenini ''stalk''larken acemiliği yüzünden ifşa oldu